Unelmaraskaus päättyi suruun – vanhemmat saivat puoli tuntia aikaa hyvästellä lapsensa

Raskaudesta nauttineen naisen maailma romahti, kun synnytyksen aikana ilmenneet komplikaatiot päättyivät vanhempien pahimpaan painajaiseen.

Viime vuoden maaliskuussa Jo Meeke ja Matt Gyrney odottivat malttamattomina esikoisensa, pienen Puck-pojan syntymää. Odottavan äidin raskaus oli sujunut ilman ongelmia, mutta synnytyksen käynnistyttyä asiat muuttuivat. Äiti oli suunnitellut kotisynnytystä, mutta voimakkaiden kipujen ottaessa vallan vanhemmat päättivät lähteä sairaalaan, brittimediat kertovat.

Sairaalassa vanhemmat joutuivat odottamaa lähes kaksi tuntia, ennen kuin heidät otettiin vastaan.

– Muistan vain paniikin siitä, että asiat eivät tapahtuisi nopeasti, ja että kukaan ei tulisi. Muistan vain olleeni todella peloissani, Meeke kertoo. 

Iltakuuden aikaan lääkärit tekivät päätöksen hätäsektiosta, mutta elvytyksestä huolimatta oli jo liian myöhäistä; mikään ei tulisi pelastamaan lasta. 

Äiti ei voi olla syyttämättä tapahtuneesta itseään

Synnytyksen jälkeen lääkärit antoivat vanhemmille puoli tuntia aikaa sanoa esikoiselleen viimeiset jäähyväiset. Äiti kuvailee tuota puolituntista erityiseksi hetkeksi, joka tulee elämään vanhempien kanssa ikuisesti. 

Surun murtama äiti kertoo, ettei voi olla miettimättä sitä, oliko pojan kuolema hänen vikansa. Mitä jos hän ei olisi haaveillut kotisynnytyksestä? Mitä jos he olisivat tulleet sairaalaan aikaisemmin?

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se on asia, jonka kanssa minun pitää elää loppuelämäni, Meeke kertoo. 

Kuoleman myötä on herännyt myös kysymyksiä siitä, miksi vanhemmat joutuivat odottamaan niin kauan, ennen kuin heidät otettiin sisään. 

Syyttelyt eivät kuitenkaan tuo poikaa enää takaisin, ja kuolema on asia, jonka kanssa vanhemmat joutuvat elämään lopun ikäänsä. Kunnioittaaksen esikoisensa ja samalla kaikkien muidenkin menehtyneiden lasten muistoa vanhempien suunnitelmissa on ostaa metsää, jossa oleilu voisi auttaa surun kanssa kamppailevia perheitä. 

Lähteet: Metro, Mirror 

***

6:35

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.