Mainos

Äidin sydäntäsärkevä kuva keskenmenosta: "Hän oli täydellinen"

Rohkea äiti jakoi sydäntäsärkevän kuvan pojastaan, joka ei koskaan päässyt ottamaan ensimmäistä hengenvetoaan. Huomioithan, että kuva voi järkyttää herkimpiä.

Raskausviikolla 22 toista lastaan odottava Tracey Merton sai kuulla huonoja uutisia. Hänen vatsassaan kasvavalla pienokaisella ei ollut kaikki hyvin.

Syntymätön lapsi kärsi lääkäreiden mukaan erittäin harvinaisesta Prader-Willin oireyhtymästä. Geneettisen muutoksen tyypillisimpiä piirteitä ovat muun muassa kehityksen hidastuminen ja lihasten heikkous. Lääkärit kertoivat vanhemmille lapsen keuhkojen kehittyneen hitaasti, ja hän kärsi myös munuaisten vajaatoiminnasta. Hän ei tulisi selviämään hengissä.

– Lapsen menettäminen aikaisessa vaiheessa on uskomattoman rankkaa, mutta menehtyneen lapsen synnyttäminen on jotain aivan muuta, Merton kertoo tuntemuksistaan. 

Lääkärit kertoivat vanhemmille, että vauvan keuhkot olivat heikosti kehittyneet ja vauvalla oli myös munuaisten vajaatoimintaa. Kaikki tämä tarkoitti sitä, että lapsen selviytymismahdollisuudet olivat erittäin pienet.

Äiti ja hänen aviomiehensä Nicholas joutuivat tekemään raskaan päätöksen. Keskeyttäisivätkö he raskauden vai jatkaisivatko he sitä riskeistä huolimatta?

Lapsi olisi syntyessään kuin kala kuivalla maalla

Vielä viikko ennen raskauden keskeytystä vanhemmat olivat todella innoissaan raskaudesta ja odottivat malttamattomina tulevaa ultraäänitutkimusta. Kun hoitaja tuntui tutkivan häntä tavallista pidempään, äiti tiesi välittömästi, ettei kaikki ollut kunnossa. Pian hän sai kuulla huonot uutiset.

– En voinut ymmärtää sitä, koska tunsin hänen liikkuvan sisälläni, Merton kertoo.

Lääkärit selittivät vanhemmille, että vaikka vauva liikkui nyt, se ei tulisi selviämään synnytyksestä. Lapsi olisi synnyttyään kuin kala kuivalla maalla. 

Neljä päivää huonojen uutisten jälkeen Merton lähti synnyttämään vauvaa, joka ei tulisi koskaan ottamaan ensimmäistä henkäystään. Neljä ja puoli tuntia kestänyt synnytys päättyi suruun. Vanhemmat saivat viettää lyhyen hetken lapsensa kanssa ja hyvästellä hänet.

– Hän oli täydellinen. Tein tutkimusta siitä, miltä kesken raskauden syntyneet lapset näyttävät. Osa niistä pelotti minua, mutta tämä oli minun poikani.

Vanhemmat halusivat järjestää lapselleen hautajaiset, aivan kuin kenelle tahansa menehtyneelle lapselle. He ripottelivat lapsensa tuhkan paikkaan, jossa he vierailevat vähintään kaksi kertaa kuukaudessa kunnioittamassa pienokaisen muistoa.

Merton kertoo olleensa aikoinaan menetyksen kanssa yksin. Nyt hän toivoo, että asiasta puhuttaisiin avoimemmin, ja vanhemmat saisivat enemmän tukea surunsa keskellä. 

Pieni tyttö selvisi harvinaisesta sairaudesta sitkeydellä.

6:08

Lähde: CatersNews

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.