Unelma jo todella lähellä! Teemu Pukin Norwich saa valmistautua nousujuhliin – haastaja kompastui vieraskentällä

Teemu Pukin edustaman Norwich Cityn nousu jalkapallon Englannin Valioliigaan on enää pienestä kiinni. Maanantaina tasapeliin jäänyt Norwich saa kiittää Brentfordia siitä, että se on enää pisteen päässä nousunsa varmistamisesta.

Norwich jäi vieraissa 2-2-tasapeliin Teemu Pukin johtomaalista huolimatta, mutta koska kuusi pistettä perässä ollut Leeds kompastui myöhemmin illalla Brentfordiin 0-2-lukemin, on Norwich jo erittäin lähellä nousunsa varmistumista.

Kun Englannin mestaruussarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, kolmosena oleva Leeds voi vielä nousta tasapisteisiin sarjakärki Norwichin kautta, mutta sen maaliero (+24) on tällä hetkellä roimasti keltapaitoja (+34) huonompi.

Käytännössä Norwich sinetöi liiganousunsa, jos se onnistuu ottamaan pisteen jommasta kummasta jäljellä olevasta ottelustaan Blackburnia tai Aston Villaa vastaan.

Mestaruussarjan kaksi parasta nousee suoraan ensi kaudeksi Valioliigaan. Sijoille 3-6 yltäneet joukkueet pelaavat puolestaan pudotuspelit noususta ylemmäs.

Neljä tasapeliä putkeen pelannut Norwich johtaa yhä sarjaa kolmen pisteen erolla Sheffield Unitediin, jolla on puolestaan kolmen pinnan välimatka Leedsiin.

Pukki teki maanantaina kauden 28. liigamaalinsa, joka nosti hänet vain kahden osuman päähän Mestaruussarjan yhden kauden ennätyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat