HPK teki hurjan tempun SM-liigan finaaleissa, ryösti kotiedun Kärpiltä – ottelun lopussa pudotettiin hanskat

Hämeenlinnan Pallokerho kukisti Kärpät 3-0-lukemin finaalisarjan kolmannessa ottelussa Oulussa.

HPK johtaa nyt finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. Kärpät oli hävinnyt edellisen kerran kotikaukalossaan 26.1. juuri HPK:ta vastaan.

HPK:n sankarina toimi maalivahti Emil Larmi, joka venyi 19 kertaa kiekon tielle. Ottelun lopussa Kärppien Otto Karvinen ja HPK:n Miro Karjalainen pudottivat hanskat ja jakoivat toisilleen muutamia iskuja.

HPK meni jo reilun minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon, kun Markus Nenonen onnistui maalinteossa läpiajon päätteeksi.

Kärpät tuli toiseen erään vahvasti, mutta HPK iski erän aikana maalin. Kärppien Jani Hakanpää epäonnistui purkuyrityksessään, jonka jälkeen HPK:n Filip Riska laukoi 2-0-johtomaalin.

Hetkeä myöhemmin HPK sai kiekon jo kolmannen kerran oululaisten maaliin, mutta osuma hylättiin. HPK haastoi tilanteen, mutta tuomio pysyi samana (video alla).

Tuomio herätti runsaasti tunteiden kuohuntaa. Muun muassa HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kävi vaihtoaitiossa kuumana.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Päätöserässä Kärpät pystyi luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa. HPK sen sijaan onnistui, kun Janne Tavi viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Hämeenlinnassa.