Ullanlinnan henkirikosasuntoa tutkittu vielä tällä viikolla – poliisi selvittää, miten psykiatrin vaimo tapettiin, rikosnimike voi synkentyä

Poliisi on tehnyt teknistä tutkintaa Ullanlinnan henkirikoksen tekotapaan liittyen 1:34
Poliisi on tehnyt vielä tälläkin viikolla teknistä tutkintaa Ullanlinnan henkirikokseen liittyen

Poliisi on tehnyt teknistä tutkintaa Helsingin Ullanlinnan joulukuiseen henkirikokseen liittyen vielä tällä viikolla. MTV Uutisten tietojen mukaan tekninen tutkinta liittyy nimenomaan henkirikoksen tekotapaan. 48-vuotiasta psykiatria epäillään vaimonsa taposta.

Henkirikos tapahtui perjantaina 16. joulukuuta pariskunnan asunnossa. MTV Uutiset vieraili tuoreeltaan asunnon ovella. Asunto on ollut eristettynä teon jälkeen ainakin tähän viikkoon saakka, kun poliisi on jatkanut teknistä tutkintaa rikospaikalla. 

Epäilty henkirikos paljastui lauantai-aamuna 17. joulukuuta, kun sivulliset näkivät miehen kantamassa jätesäkkejä autoon. Poliisille oli edellisenä päivänä ilmoitettu kadonneeksi vuonna 1975 syntynyt nainen.

Poliisin mennessä paikalle paljastui, että mies oli siirtämässä autoon naisen ruumista. Ruumis oli peitetty peitoin ja jätesäkein. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Poliisit kävivät jo perjantai-iltana pariskunnan asunnossa jututtamassa kadonneen naisen miestä, mutta tuolloin epäilyä henkirikoksesta ei vielä ollut. Naisen ruumis on tuolloin ollut asunnossa.

Tekotapaa ei ole kerrottu

Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut henkirikoksen tekotapaa, mutta Rikospaikan tietojen mukaan tekoa ei ole tehty ampuma-aseella tai myrkyttämällä.

MTV Uutiset on kertonut aiemmin, että poliisi pitää täysin mahdollisena, että Ullanlinnan henkirikoksen rikosnimike muuttuu vielä taposta murhaksi, jos tekoon epäillään liittyvän esimerkiksi erityistä raakuutta tai suunnitelmallisuutta.

Epäiltyä psykiatria on kuultu tutkinnan aikana, mutta teon motiivista ei ole vielä kerrottu mitään julkisuuteen. Rikospaikan tietojen mukaan epäilty on itse kertonut kuulusteluissa oman versionsa siitä, mikä johti hänen vaimonsa kuolemaan.

Lue myös:

    Uusimmat