Mainos

Ulkoministeriöltä ohjeita Turkkiin ja Thaimaahan matkustaville

Turkissa matkailijoita kehotetaan terrorismin takia varovaisuuteen kaikkialla maassa. Lisäksi suositellaan pysymään kokonaan poissa Thaimaan kolmesta eteläisimmästä muslimivoittoisesta provinssista.

Ulkoministeriö on antanut matkailijoille Turkkia ja Thaimaata koskevia uusia matkustusohjeita.

Turkkiin matkustettaessa matkailijoiden on UM:n mukaan syytä ottaa huomioon terrorismin uhka, eikä iskujen mahdollisuutta turistikohteissa voida sulkea pois. Liikuttaessa kaupunkialueilla, ostoskeskuksissa tai julkisten rakennusten läheisyydessä on syytä olla valppaana ja noudattaa viranomaisten ohjeita, ministeriö muistuttaa nettisivuillaan.

Kurdijärjestö PKK ja siitä irtautuneet ryhmät ovat UM:n mukaan aktivoituneet tänä vuonna. Väkivaltaisuudet eivät yleensä ole kohdistuneet matkailijoihin, mutta pommi-iskuja ja niiden yrityksiä voi sattua myös Istanbulissa, Ankarassa ja rantalomakohteissa. Lisäksi varsinkin omatoimista matkustamista Itä- ja Kaakkois-Turkkiin tulisi harkita.

Turkin suositussa lomakohteessa Cesmen kaupungissa Länsi-Turkissa räjähti pommi sunnuntaina. Iskussa haavoittui pari kymmentä ihmistä. Kurdisissejä edustava ryhmä on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Thaimaassa vältettävä eteläisiä provinsseja

Ulkoministeriö on päivittänyt myös Thaimaata koskevan matkustustiedotteen. Sen mukaan monimuotoisen ja maailmanlaajuisen terrorismiuhan takia Thaimaahan matkustavia kehotetaan noudattamaan normaalia suurempaa varovaisuutta etenkin länsimaalaisten suosimissa massaturismipaikoissa.

Thaimaassa on vuoden aikana pidätetty islamilaisen ääriliikkeen Jemaah Islamiyahin edustajia epäiltyinä terrori-iskujen suunnittelusta. Turvatoimia maassa on lisätty etenkin liikekeskuksissa ja ulkomaalaisten kokoontumispaikoissa, muun muassa massaturismikohteissa ja ravintoloissa, UM mainitsee.

Thaimaan hallitus julisti kolmeen eteläisimpään muslimivoittoiseen provinssiin (Pattani, Yala ja Narathiwat) poikkeustilan siellä tammikuussa 2004 tapahtuneiden tuhopolttojen ja pommiräjähdysten takia. Suomen suurlähetystö suositteleekin, että poikkeustilan takia näiden provinssien alueelle ei matkusteta, jollei se ole aivan välttämätöntä.

UM muistuttaa vielä tiedotteessaan, että väkivallanteot ovat tänäkin vuonna jatkuneet samoissa provinsseissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.