Mainos

Ulkoministeri Soinille esitettiin epäluottamusta eduskunnassa aborttivastaisista kannanotoista

3:58

Oppositiopuolue SDP on esittänyt epäluottamusta ulkoministeri Timo Soinille (sin.), liittyen hänen aborttivastaisiin kannanottoihinsa. Epäluottamusta esitti eduskunnan täysistunnossa SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

- Kun ministerin lausuntojen perusteella on pääteltävissä hänen jatkavan kyseenalaista toimintaansa, on eduskunnan kannanotto asiassa tarpeellinen, vaati Feldt-Ranta.

Soinin asemasta on tarkoitus äänestää huomenna kello 13 alkavan täysistunnon aluksi.

Myös muista oppositiopuolueista arvosteltiin Soinia Suomen linjan vastaisista kannanotoista, jotka liittyvät naisten oikeuksiin.

Keskustelussa yhtenäistä ääntä vaativat myös hallituspuolue kokoomuksen kansanedustajat Lenita Toivakka ja Jaana Pelkonen.

Sinisistä luonnollisesti puolustettiin Soinia ja myös esimerkiksi keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen katsoi, että sellaista hämärtymistä ei ole tapahtunut, että epäluottamuslauseelle olisi tarvetta. 

Soinia puolusti oppositiosta kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen.

Soini sanoi keskustelussa, että ei ole sellaista foorumia, missä hän ei olisi ottanut puheeksi naisten ja tyttöjen asemaa. Kanadan kohutussa tilaisuudessa hän sanoi olleensa hiljaa ja pitäneensä kynttilää pystyssä.

Soini sai tiistaina oikeuskanslerilta moitteita siitä, että hän osallistui toukokuussa Kanadan-virkamatkallaan abortinvastaisen liikkeen tilaisuuteen. Oikeuskanslerin mukaan menettely oli omiaan lisäämään virheellisen tulkinnan mahdollisuutta virkamatkan kohdemaassa siitä, että kysymys on Suomen virallisesta linjasta.

Soini on puolustautunut sillä, että hänellä on mielipiteenvapaus ja että hän on osallistunut aborttivastaisiin tilaisuuksiin ulkomailla vapaa-ajallaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.