Mainos

Ulkomaisten risteilymatkustajien määrä kasvaa edelleen

Helsinkiin odotetaan tulevana kesänä ennätysmäärää ulkomaisten risteilyalusten matkustajia, kertoo kaupungin markkinointiorganisaatio Visit Helsinki. Risteilyvieraiden määrän arvioidaan nousevan noin 460 000:een.   

– Matkustajamäärissä on ollut tasaista kasvua, kertoo projektipäällikkö Jenny Taipale Visit Helsingistä.

Viime vuonna ulkomaisia risteilyvieraita oli noin 437 000. Ulkomaisia risteilyaluksia on kesän mittaan tulossa Helsinkiin lähes 250. Alusten määrä on viime vuosina pienentynyt, mutta matkustajamäärää kasvattaa se että alukset ovat yhä suurempia.  

Maanantaina 9. toukokuuta ensimmäiset kolme suurta ulkomaista risteilylaivaa ankkuroituvat päiväksi Helsingin satamiin. Syksyn viimeinen alus saapuu Helsinkiin 12. lokakuuta.

Moni matkaaja palaa Helsinkiin  

Ulkomaiset risteilyvieraat viettävät päivän Helsingissä, mutta nykyisellään yksikään aluksista ei yövy satamassa. Taipale arvioi kuitenkin, että moni matkailija palaa Helsinkiin myöhemmin.  

– Tilastoja tästä ei ole, mutta kansainvälisten tutkimusten mukaan risteilymatkustajat usein löytävät sellaisia kohteita, joihin he haluavat matkustaa uudelleen, Taipale kertoo.  

Matkailijoita houkutellaan palaamaan muun muassa laivalla järjestettävillä ohjelmatilaisuuksilla, jotka tutustuttavat esimerkiksi joulupukkiin ja Helsingin ruokakulttuuriin. Helsinki pyrkii myös siihen, että alukset ja matkustajat saataisiin jäämään yöksi Helsinkiin.   

Turku odottaa kymmentä alusta  

Turussa ulkomaisia risteilyaluksia käy selvästi vähemmän. Tänä vuonna kaupunkiin odotetaan noin kymmentä alusta ja arviolta 30 000 niillä saapuvaa risteilyvierasta.  

– Turun satamaan on pitkä väylä, ja luotsauskustannukset ovat Helsinkiin verrattuna kalliit, kertoo matkailujohtaja Anne-Marget Hellén Visit Turusta.

Suurimmat alukset eivät edes mahdu Turun satamaan.  

Kaksi Turkuun kesällä saapuvista aluksista on kaupungissa yötä. Vierailut ajoittuvat Tall Ships Race -purjelaivatapahtumaan heinäkuussa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.