Kuvat: Suurin koskaan Helsingissä vieraillut risteilyalus saapui satamaan – kolme kertaa ruotsinlaivan kokoinen

Helsingissä päästään tänään ihailemaan ennennäkemättömän suurta risteilyalusta.

Varhain aamulla Melkin laituriin Helsingin Länsisatamaan saapunut risteilyalus on Risteilykeskuksen mukaan 326 metrin pituudellaan massiivisin koskaan Helsingissä käynyt risteilyalus. Kooltaan se on noin kolme kertaa keskikokoisen ruotsinlaivan kokoinen.

– Alukset kasvavat ja koko ajan on suurempia laivoja liikenteessä, mutta toki tämä on ainakin pituudeltaan ja leveydeltään suurin laiva, joka Helsingissä tänä kesänä pysähtyy, Helsinki Marketingin projektipäällikkö Jenny Taipale kertoo.

Norwegian Getawaylle mahtuu kerralla lähes 4000 matkustajaa.

Vilkas risteilykausi edessä

Itämeren risteilyllä oleva alus viipyy Melkin laiturissa iltapäiväneljään, jonka jälkeen se suuntaa kohti Tukholmaa. Reissussa alus on risteilyreitistä riippuen yleensä viidestä päivästä kahteen viikkoon.

Taipaleen mukaan Helsinki on hyvin varteenotettava pysähdtymiskohde muiden Itämeren kaupunkien joukossa.

– Helsingissä laivasta poistumisprosentti on aika kova, sillä jopa 95 prosenttia matkustajista poistuu laivasta. Näistä noin 65 prosenttia ostaa varustamolta retken ja loput lähtevät tutustumaan kaupunkiin itsenäisesti, Taipale selvittää.

Vaikka risteilyaluksen matkustajat ovatkin vain ohikulkumatkalla, on risteilyjen merkitys Helsingille ja Suomelle suuri.

– Laivat jättävät rahaa esimerkiksi satamakustannuksilla. Retkien ja muiden kustannusten myötä myös matkailijat jättävät rahaa Helsinkiin, joten kyllä risteilyillä on iso merkitys Helsingille, Taipale selvittää.

Risteilyt tuovat Helsinkiin eniten matkailijoita Saksasta.

– Kokonaisuudessaan Helsinkiin tulevista matkustajista suurin osa on saksalaisia. Muut suurimmat matkailijaryhmät tulevat Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta, Taipale kertoo.

Kesänaikana Helsinkiin suuntautuva risteilykausi näyttää olevan viime kesää vilkkaampi. Ennakkovarausten perusteella Helsinkiin odotetaan 270 kansainvälistä risteilykäyntiä.

Juttua korjattu 22.5. klo 18.24 täsmennetty tietoa, jonka mukaan Norwegianin Getaway olisi suurin Suomessa nähty risteilyalus. Risteilyalus on Risteilykeskuksen mukaan suurin Helsingissä vieraillut alus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja