Mainos

Ulkomaankaupan ylijäämä 5,3 mrd heinäkuussa

Suomen ulkomaankaupan ylijäämä nousi Tullihallituksen ennakkotietojen mukaan heinäkuussa noin 5300 miljoonaan markkaan eli suuremmaksi kuin kertaakaan tänä vuonna. Tammi-heinäkuun kauppataseen ylijäämä kohosi tänään julkistettujen tietojen mukaan 29,1 miljardiin markkaan ja oli 3,2 miljardia markkaa suurempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Vienti kasvoi vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana 11 prosenttia ja tuonti 10 prosenttia. Tavaraviennin arvo nousi 106,1 miljardista markasta 117,5 miljardiin markkaan. Tuonti kasvoi samaan aikaan 80,2 miljardista 88,4 miljardiin markkaan.

Heinäkuussa viennin arvo oli 31 prosenttia ja tuonnin arvo 20 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vienti nousi ennakkotietojen mukaan heinäkuussa 17 500 miljoonaan markkaan, kun tuonnin arvo oli 12 200 miljoonaa markkaa. Vuosi sitten heinäkuussa viennin arvo oli 13,3 miljardia markkaa ja tuonnin arvo 10,1 miljardia markkaa.

Heinäkuun kuukausiviennin voimakas kasvu nosti heinäkuun viennin arvon alkuvuoden toiseksi korkeimmaksi. Sitä suurempi kuukausivienti oli vain huhtikuussa, 18,7 miljardia markkaa. Tuonti oli arvoltaan heinäkuuta suurempaa maalis-, huhti- ja toukokuussa. Huhtikuun tuonnin arvo oli 14,1 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.