Ukrainasta paenneille lapsille avattiin oma chat: "Tärkeintä on, että lapset tulevat kuulluksi"

Ukrainasta paenneita lapsia ja nuoria autetaan chat-palvelussa 7:28
Näin ukrainankielinen Let's Chat käytännössä toimii!

SOS-Lapsikylä avasi Suomeen tulleille ukrainalaislapsille chatin, jossa nämä voivat jutella asioista omalla äidinkielellään.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


SOS-Lapsikylä avasi tänään 20. huhtikuuta ukrainankielisen Let’s chat -chattipalvelun Ukrainasta Suomeen pakolaisina tulleille lapsille. Uutisaamussa SOS-Lapsikylän ehkäisevän digityön päällikkö Johanna Virtanen ja projektipäällikkö Tuula Ylänne SOS-Lapsikylästä kertoivat palvelusta enemmän. 

Ukrainankielinen Let's chat -palvelu on auki joka arkipäivä klo 12–16. Se on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Palvelu on ukrainankielinen versio jo aiemmin käytössä olleesta Apuu-chatista, SOS-Lapsikylän sivuilla kerrotaan.

Chatissa kysymyksiin vastaavat Suomessa asuvat ukrainankieliset, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset. Videolla kerrotaan myös, miten nämä ihmiset löydettiin auttamaan palvelussa. 

Virtanen kertoo, että palvelussa on varauduttu keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa monenlaisista asioista. 

– Tärkeintä on se, että lapset tulevat kuulluksi, hän sanoo.

– Me ollaan siellä heitä varten ja ollaan avoimin mielin ottamassa vastaan asioita, joista he haluavat keskustella.

Virtasen mukaan palvelussa mietitään myös, että mikä on se paikka, jossa lasta voitaisiin hänen tilanteessaan auttaa. Tämä anonyymi chat on ensimmäinen askel avunsaamisessa ja työskentelyä lapsen kanssa voidaan jatkaa sen jälkeen esimerkiksi kuntien palveluissa.

Lue myös:

    Uusimmat