Ukrainassa mellakoitiin koronavirusevakkoja vastaan – presidentti ja ministeritkin joutuneet rauhoittelemaan tautia pelkäävää kansaa

Ukrainalaisessa pikkukaupungissa syttyi torstaina yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä, kun asukkaat vastustivat suunnitelmaa majoittaa koronaviruksen takia evakuoituja ihmisiä karanteenin ajaksi paikalliseen sairaalaan.

Koronavirus on vähentänyt Kiinan päästöjä merkittävästi. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Koronavirusepidemian takia määrätyt liikkumisrajoitukset ja tehtaiden sulkemiset ovat pienentäneet Kiinan päästöjä merkittävästi 1:55

Sairaalan tuotiin poliisin saattamina kuusi bussilastillista Kiinasta evakuoituja ihmisiä. Poliisit joutuivat raivaamaan bussien tieltä mielenosoittajia, jotka pelkäsivät koronatartunnan leviävän koko kaupunkiin.

Mielenosoittajat sytyttivät useita nuotioita ja rikkoivat ainakin kolme bussinikkunaa. Jotkut evakuoidut heiluttivat Ukrainan lippuja, toiset piilottivat kasvonsa bussin verhojen taakse.

Paikalla satoja poliiseja

Ukrainassa ei ole todettu yhtään koronavirustapausta. Evakuoidut, joista useimmat ovat ukrainalaisia, on tarkoitus pitää karanteenissa kahden viikon ajan.

Ukrainan pääministeri Oleksi Hontsharuk ilmoitti lähtevänsä paikan päälle Novi Sanzharyyn rauhoittelemaan tilannetta.

Paikalle komennettiin satoja poliiseja ja panssaroitu miehistönkuljetusauto, kertoi paikallinen asukas uutistoimisto AFP:lle.

"Me emme hyväksy tätä!"

Sisäministeri Arsen Avakovin saapuminen paikalle näytti herättäneen vain lisää suuttumusta.

–  Me emme hyväksy tätä, huusi mieltään osoittanut nainen ukrainalaismedian julkaisemalla videolla.

Avakov yritti tyynnytellä ja sanoi, ettei yhdelläkään evakuoiduista ollut oireita.

–  Tässä on kyse terveistä ihmisistä, ei sairastuneista, ministeri vakuutteli.

–  Toistaiseksi!, huusi mielenosoittaja.

Presidentti muistutti kaikkien olevan ihmisiä

Ukrainaan evakuoitiin aiemmin päivällä 72 henkilöä koronavirusepidemian keskiöksi muodostuneesta Wuhanista. Presidentti Volodymyr Zelenskyi kehotti maanmiehiään olemaan solidaarisia ja muistamaan, että "olemme kaikki ihmisiä". Hän korosti, ettei koronaviruksesta ole välitöntä vaaraa.

–  Mutta haluaisin mainita toisen vaaran. Vaaran, että unohdamme, että me olemme kaikki ihmisiä ja kaikki ukrainalaisia, presidentti torui.

Lue myös:

    Uusimmat