Ukraina: Venäjä tappaa lennokeilla omia haavoittuneita sotilaitaan

Venäjä tappaa omia sotilaitaan lennokeilla, jotta ukrainalaisjoukot eivät pysty ottamaan heitä sotavangeiksi, väittävät Ukrainan sotilas- ja turvallisuuspalvelulähteet. 

Asiasta uutisoi ukrainalaismedia Kyiv Post.

– On ollut tapauksia, joissa venäläiset lennokit ovat tappaneet haavoittuneita venäläisiä sotilaita, armeijan tiedottajiin kuuluva Oleksandr Stupun sanoi Ukrainan tv:ssä.

Ukrainan tiedustelupalvelun edustaja Andriy Yusov puolestaan totesi Kyiv Postille, että vastaavia tapauksia on sattunut "toistuvasti".

Venäjä on käyttänyt Washington Postin tietojen mukaan omien joukkojen vetäytymisen estäviä yksiköitä ainakin Etelä-Ukrainassa siitä lähtien, kun kenraali Sergei Surovikin aloitti Venäjän Ukrainassa sotivien joukkojen komentajana loppuvuodesta 2022.

Kyiv Postin mukaan ei ole olemassa kuvatodisteita siitä, että Venäjä olisi käyttänyt lennokkeja omien joukkojensa tappamiseen.

Sen sijaan sosiaalisessa mediassa on julkaistu videoita, joiden väitetään näyttävän, miten venäläisjoukot muilla tavoin tappavat omia joukkojaan rintamalla. Videoiden aitoutta ei ole vahvistettu.

Ukrainan sotavangeiksi jääneet venäläisjoukot ovat myös sanoneet Kyiv Postin haastattelusta, että heidän käskettiin mieluummin räjäyttää itsensä kranaatilla kuin jäädä vangiksi.

Ukrainan armeija on julkaissut kuluvan vuoden aikana videon, jossa vaikuttaa näyttävän siltä, että ilmeisesti antautuva sotilas räjäyttää itsensä yrittäen samalla mahdollisesti vahingoittaa lähellä olevia ukrainalaissotilaita.

Ukrainan vahvistamaton video näyttää: Javelin-ohjus iskee venäläispanssariin 1:03
Ukrainan video näyttää: Javelin-ohjus iskee venäläispanssariin. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat