Ukraina julkaisi videon venäläispanssarien tuhosta Avdijivkassa

Ukraina sanoo tuhonneensa venäläistankkeja Avdiivkan lähellä 1:30
Ukrainan julkaisemalla dronevideolla näkyy, miten panssariajoneuvot ja tankit räjähtävät.

Ukraina sanoo tuhonneensa venäläistankkeja ja panssariajoneuvoja Avdijivkan lähellä.

Ukrainan 47. mekanisoitu prikaati julkaisi torstaina dronevideon, jossa sen mukaan näkyy, miten ukrainalaisjoukot tuhoavat Venäjän panssariajoneuvoja ja tankkeja lähellä Avdijivkan kaupunkia Donetskin alueella.

Venäjän hyökkäykset Avdijivkan pikkukaupungin ympärillä Itä-Ukrainassa ovat Ukrainan mukaan laantuneet. Kaupungin lähistöllä on viime kuusta lähtien käyty kiivaita taisteluita, joissa Venäjä on vahvistamattomien tietojen mukaan kärsinyt raskaita tappioita.

– Hyökkäysten määrä on merkittävästi vähentynyt. Vihollinen yrittää edelleen piirittää Avdijivkan, mutta ei tee niin tällä hetkellä aktiivisesti, sanooi Ukrainan asevoimien edustaja Oleksandr Shtupun torstaina.

Shtupunin mukaan Venäjä saattaa myös yrittää ryhmitellä joukkojaan uusia hyökkäyksiä varten, mutta hän sanoo Ukrainan armeijan hallitsevan tilannetta.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi aiemmin tällä viikolla, että Venäjän joukot ovat edenneet Avdijivkassa ja väitti Ukrainan kärsineen suuria tappioita "epätoivoisissa" yrityksissään puolustaa kaupunkia.

Avdijivka sijaitsee Donetskin alueella, jonka Venäjä väitti jo viime vuonna liittäneensä itseensä, vaikka ei edes hallitse sitä kokonaan.

Avdijivkan kaupunki on ollut jatkuvien pommitusten kohteena ja sen ympärillä on käyty kiivaita taisteluita. Pommituksissa tuhoutunut kaupunki on ukrainalaisten hallussa.

Kaupungissa asui ennen sotaa 30 000 ihmistä, mutta nyt asukkaita on enää noin 1 500.

Uutistoimisto Reuters ei ole pystynyt riippumattomasti vahvistamaan videon kuvauspaikkaa tai -päivää. 

Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on 2:07
Katso videolta: Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on

 

Lue myös:

    Uusimmat