Ukraina julkaisi uuden videon Avdijivkasta: Venäläiskolonna ankaran tykistötulen alla

Ukraina julkaisi uuden videon Avdijivkasta: Tykistö moukaroi venäläiskolonnaa 0:41
Vahvistamaton Ukrainan jakama video: Tykistö moukaroi venäläiskolonnaa

Ukraina näyttää aiheuttaneen Donetskin alueella Avdijivkassa pahoja tappioita Venäjälle. 

Ukraina on jakanut uuden videon Itä-Ukrainasta Avdijivkan lähettyviltä, jossa Venäjä on kärsinyt raskaita tappioita. 

Toistaiseksi on epäselvää, milloin video on kuvattu. Ukrainan asevoimat ei kerro asiaa Telegram-päivityksessään. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin jaettu jo viime maanantaina video vastaavasta tilanteesta, mutta eri näkökulmasta. 

Ukrainan armeijan päivityksen mukaan Venäjän kolonna yritti murtaa Ukrainan puolustuksen Krasnohorivkan kylän lähellä, mutta ukrainalaisprikaatit tykistöineen pysäyttivät yrityksen. 

Videolla näkyy, kuinka Venäjän kolonna lähestyy aukealla paikalla puurajaa, kunnes Ukrainan tykistö alkaa moukaroida ajoneuvoja. 

Tykistön iskemät käännyttää kolonnan kärkipanssarit takaisinpäin. Taaempana letkassa miehistöt hylkäävät ajoneuvoja ja muutamia kymmeniä sotilaita pakenee. 

Kolonna koostui pääasiassa BTR-panssariajoneuvoista. Kärjessä liikkui kaksi panssarivaunua. Useita ajoneuvoja vaurioituu tilanteessa. 

MTV Uutiset ei ole pystynyt vahvistamaan videon aitoutta, sen kuvauspaikkaa tai -aikaa. 

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Raskaita tappioita

Venäjä aloitti Avdijivkan kaupungin ympärillä suuren hyökkäyksen lokakuun puolivälissä. 

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) kertoi toissa päivänä, että satelliittikuvien perusteella Venäjän armeija on menettänyt ainakin 109 sotilasajoneuvoa Avdijivkan ympäristössä lokakuun 10. ja 20. päivien välisenä aikana.

Suurin osa näistä ajoneuvoista on joko taistelupanssarivaunuja tai panssariajoneuvoja, ISW kertoi.

Tänään Ukrainan rajavartiolaitos väitti ampuneensa alas venäläishävittäjän lähellä Avdijivkaa, kertoo Ukrainska Pravda. Alustavien tietojen mukaan kyseessä on Su-25-maataistelukone. 

Venäjällä edelleen sama haaste

Britannian tiedustelu kertoi puolestaan eilen, että Avdijivkan kaupungin ympärillä raskaat taistelut jatkuivat viime viikolla ilman suurempia tuloksia. 

Britannian mukaan Venäjä on sijoittanut alueelle osia jopa kahdeksasta prikaatista, jotka ovat todennäköisesti kärsineet raskaimpia tappioita tänä vuonna. 

Venäjä-mieliset sotabloggarit ovat ankarasti arvostelleet Venäjän armeijan taktiikoita Avdijivkan operaatiossa, brittitiedustelu toteaa. 

Venäjän sotilaspoliittinen ydinhaaste vaikuttaa siis pysyvän samana: poliittiset johtajat vaativat valloituksia, mutta armeija ei kykene tehokkaisiin hyökkäyksiin, Britannia arvioi. 

Lue myös:

    Uusimmat