Ukrainan joukot ehkä vetäytymässä Avdijivkasta

Tältä näyttää Avdijivkassa, jossa käydään raskaita taisteluja 1:58
Tältä Avdijivkan kaupungissa näyttää.

Ukraina ilmoittaa vetäytyvänsä pois asemistaan ​​etulinjassa sijaitsevan Avdijivkan kaupungin etelälaidalta. Avdijivka on ollut Venäjän tärkein kohde ennen maan Ukrainaan tekemän suurhyökkäyksen toista vuosipäivää.

Ammuspulasta kärsivä ja taistelukentällä alakynteen jäänyt Ukraina saattaa joutua vetäytymään koko kaupungista.

Venäjä on yrittänyt vallata itäisessä Ukrainassa sijaitsevaa Avdijivkaa kuukausikaupalla. Kaupunki ei ole strategisesti tärkeä, mutta sen valtaaminen olisi symbolinen voitto Venäjälle.

Taistelu Avdijivkasta muistuttaa Bahmutin taistelua viime toukokuussa. Tuolloin Venäjä lopulta valtasi kaupungin kovien taisteluiden jälkeen kärsittyään sitä ennen raskaita tappioita.

– Se oli vaikeaa siellä (Bahmutissa), mutta tämä on erittäin vaikeaa, kiteyttää puolustajien avuksi lähetetyn Ukrainan Kolmannen hyökkäysprikaatin edustaja Oleksandr Borodin.

Borodinin mukaan venäläisjoukot ovat nyt huomattavasti paremmin varustettuja kuin ne olivat Bahmutissa.

"Kiivaita taisteluita"

Sekä ukrainalaisten että venäläisten sotabloggaajien kartoista näkyy, että venäläiset ovat vallanneet Avdijivkassa ukrainalaisten asemia. Ukrainan joukot on piiritetty kolmelta taholta.

–  Kaupungissa käydään kiivaita taisteluita. Käytämme kaikkia saatavilla olevia joukkoja ja keinoja pidätelläksemme vihollista, sanoo itärintaman joukkoja johtava kenraali Oleksandr Tarnavskyi.

–  Uusia asemia valmistellaan ja vahvojen linnoitteiden rakentamista jatketaan ottaen huomioon kaikki mahdolliset vaihtoehdot, kenraali jatkaa.

Tarnavskyi muistuttaa, että vaikka maa-alueet ovat tärkeitä, ukrainalaisten sotilaiden henki on tärkeämpi. Kenraalin mukaan kaupungin tilanne on "vaikea, mutta hallinnassa" ja joukkojen komentajien tehtäväksi on annettu tilanteen vakauttaminen.

Avdijivkassa oli ennen sotaa yli 30 000 asukasta. Kaupungin viranomaisten mukaan liki täysin tuhotussa kaupungissa oli alkukuussa jäljellä tuhatkunta asukasta.

Ukraina saa turvallisuussopimukset 1:29
Katso myös: Turvallisuuskonferenssi alkaa – Ukraina saa turvallisuussopimukset.

Lue myös:

    Uusimmat