Tällainen on Ukrainan Shark-drone, jonka GPS:ää venäläiset eivät pysty häiritsemään

Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on 2:07
Katso videolta: Ukrainalaiset kehittivät edistyksellisen Shark-dronen – tällaisia ominaisuuksia sillä on

Ukrainalaiset ovat kehittäneet tehokkaan Shark-dronen, jolla ukrainalaisjoukot pystyvät helposti paikantamaan esimerkiksi venäläisten sotakalustoa. 

Vaikka monien katseet ovat tällä hetkellä Lähi-idässä Israelin ja äärijärjestö Hamasin välisissä taisteluissa, sota Ukrainassa jatkuu edelleen. 

Niin venäläiset kuin ukrainalaisetkin tykistöt ampuvat päivittäin tuhansia ammuksia. Siksi laitteisto, joka havaitsee vihollisen asemat ja kaluston kaukaa, on kultaakin arvokkaampaa. 

Ukraina on pyrkinyt koko sodan ajan kehittämään niin hyökkäämiseen kuin sotilastiedusteluunkin uusia laitteita, joiden merkitys on vain korostunut sodan jatkuessa. 

Ukrainalaiset ovat kehittäneet niin kutsutun Shark-dronen, jossa on hyödynnetty tekniikkaa, johon venäläiset eivät pääse käsiksi GPS-signaalia häiritsemällä. Lennokin avulla ukrainalaisjoukot pystyvät pitkänkin matkan päästä havaitsemaan ja paikantamaan kohteet. Lennokkien miehistölle välittämillä koordinaateilla ukrainalaistykistöyksikkö ampuu vihollisen kohteisiin. 

Ukrainalaisten mukaan noin 50 000 dollaria maksava drone on luotettava, tehokas ja helppokäyttöinen.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millainen Shark-droone on, ja millaisia ominaisuuksia sillä on! 

Lue myös nämä Ukrainan ja Venäjän käymään sotaan liittyvät artikkelit: 

Lue myös:

    Uusimmat