Ukraina valmistautuu venäläisten uuteen hyökkäykseen Avdijivkassa: "Kolmas aalto tulee varmasti"

Ukrainan joukot valmistautuvat venäläisten kolmanteen hyökkäykseen Avdijivkan kaupunkiin Itä-Ukrainassa.

– Kolmas aalto tulee varmasti. Vihollinen ryhmittää joukkojaan uudelleen toisen epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen, sanoi kaupungin sotilashallintoa johtava Vitali Barabash.

Barabashin mukaan venäläiset eivät ole vielä hyökänneet, koska sää alueella ei ole ollut suotuisa.

Avdijikan ympärillä on käyty viime viikkoina raskaita taisteluita. Riippumattomien sotaa seuraavien tarkkailijoiden mukaan Venäjä menetti edellisissä hyökkäyksissä runsaasti sotilaita ja kalustoa.

Avdijivka sijaitsee vain kymmenen kilometrin päässä venäläisten hallussa olevasta Donetskista. Venäläisjoukot hallitsevat Avdijivkan etelä-, itä- ja pohjoispuolella sijaitsevia alueita.

Kaupungissa asui ennen sotaa noin 30 000 ihmistä. Heistä on lähes täysin tuhoutuneessa kaupungissa jäljellä noin 1 500.

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Venäjä joutunee siirtämään laivojaan Krimillä

Ukrainan kyky iskeä Krimin niemimaan telakoille johtanee siihen, että Venäjä joutuu siirtämään aluksiaan kauemmas rintamasta. Tämä hidastaa uusien alusten saamista käyttöön, kerrottiin tiistaina Britannian puolustusministeriön päivittäisessä tiedustelukatsauksessa.

Ukraina kertoi tuhonneensa lauantaina iskussaan Kertshin telakalle ohjuskorvetti Askoldin. Myös Venäjän puolustusministeriö kertoi iskusta, mutta ei kertonut mitään sen aiheuttamista tuhoista.

Britannian puolustusministeriön mukaan lauantain isku tehtiin syvemmälle itään kuin useammat aikaisemmat Ukrainan pitkän kantamat ohjusiskut.

Ukraina tekee säännöllisesti iskuja Krimille, koska alue on Venäjän joukoille tärkeä huoltoreitti. Venäjä liitti Krimin itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti vuonna 2014.

Lue myös:

    Uusimmat