Ukkoset väistyvät ja kesäinen lämpö palaa viikonlopuksi Suomeen, mutta hellerajaan pääseminen on tiukassa – "Itä on punainen"

Suomen itäpuolelle vahvistuu korkeapaine ja sää lämpenee viikonloppuna idässä varsin kesäisiin lukemiin. Kuurosateet vähenet ja ukkoset väistyvät.

Myös lännessä on viikonloppuna lämmintä, mutta siellä sää on kuitenkin itää pilvisempää ja sen takia hieman viileämpää.

– Itä on punainen, kommentoi MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta viikonlopun sääkarttaa.

Perjantaina vielä kuurosateita, mutta torstaita vähemmän

Perjantaina tulee kuitenkin vielä kuurosateita lähinnä Oulun seudulla ja paikoin myös Etelä-Suomessa. Kuurot perjantaina ovat kuitenkin huomattavasti torstaita vähäisempiä.

Sateita voi tulla jonkun verran myös Lounais-Suomessa, mutta eniten Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Lappi on suurelta osin pilvipoutainen.


Perjantaina lämpötila nousee 20 asteeseen aurinkoisilla paikoilla Etelä- ja Keski-Suomessa.

Viikonloppuna lämmintä

Tulevan viikonlopun sää on lämmintä. Laajaltai Suomen eteläisessä ja keskisessä osassa päästään 22 tai 23 asteeseen.

– Korkeapaine pullahtaa Suomen itäpuolelle ja samalla etelätuuli voimistuu, Pouta sanoo.

Todennäköisimmin hellelukemiin päästään Etelä- ja Keski-Suomen sisämaassa. Lännen ja pohjoisen sateet näyttävät vielä torstai-iltana kovin epämääräisiltä.

– Mitään kovin jatkuvaa sadetta ei ole tulossa, Pouta sanoo.

Viikonloppuna koettavat lämpötilat ovat Poudan mukaan hieman keskimääräisiä elokuun puolivälin lukuja korkeammat. Keskimäärin lämpötila on tähän aikaa vuodesta Suomessa noin 20-21 astetta.

Seuraavan kerran laajempia sateita on luvassa sunnuntain ja maanatain välisenä yönä, jolloin lännessä saapuu seuraava suurempi sadealue.

Lue myös:

    Uusimmat