Ukkosen ja sateiden runtelemaan Suomeen saadaan auringon pilkahdusta viikonloppuna: Jopa 25 astetta voi mennä rikki – katso oman alueesi ennuste!

4:15
Ukkosia on luvassa vielä huomiselle, mutta loppuviikkoa kohden sää kirkastuu.

Ympäri maata jyllänneet rajut ukkoset ovat alkuviikosta harmaita hiuksia lentoasemaa myöden. Sää on kuitenkin loppuviikosta kirkastumassa ja MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta uumoilee, että Itä-Suomen alueella voidaan päästä jopa 25 asteen lämpötilalukemaan.

– Viikonloppuna Suomen itäpuolelle vahvistuu korkeapaineen alue ja se puskee tänne lämmintä ilmaa. Itä- ja keskiosassa maata on lämmintä ja aurinkoista. On pieni mahdollisuus, että jossakin mitataan 25 astetta. Yleisesti viikonloppuna ollaan noin 23 asteessa, Pouta sanoo.

Pohjois- ja Länsi-Suomeen ei saada yhtä kesäistä säätä.

– Siellä on pilvisempää ja lauantaina on jatkuva kuurosaderiski. Sunnuntaiksi näille alueille tulee jo sitten ihan voimakkaampaa sadetta, mutta vasta iltapäivällä, Pouta povailee.

– Viikonlopun lämpöaalto on nimenomaan itäisen ja osittain keskisen Suomen asia. Itä-Suomessa koko sunnuntai on lämmin, mutta tuulinen, hän huomauttaa.

​​​​​​​

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja