Ukkosen ja sateiden runtelemaan Suomeen saadaan auringon pilkahdusta viikonloppuna: Jopa 25 astetta voi mennä rikki – katso oman alueesi ennuste!

Ympäri maata jyllänneet rajut ukkoset ovat alkuviikosta harmaita hiuksia lentoasemaa myöden. Sää on kuitenkin loppuviikosta kirkastumassa ja MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta uumoilee, että Itä-Suomen alueella voidaan päästä jopa 25 asteen lämpötilalukemaan.

– Viikonloppuna Suomen itäpuolelle vahvistuu korkeapaineen alue ja se puskee tänne lämmintä ilmaa. Itä- ja keskiosassa maata on lämmintä ja aurinkoista. On pieni mahdollisuus, että jossakin mitataan 25 astetta. Yleisesti viikonloppuna ollaan noin 23 asteessa, Pouta sanoo.

Pohjois- ja Länsi-Suomeen ei saada yhtä kesäistä säätä.

– Siellä on pilvisempää ja lauantaina on jatkuva kuurosaderiski. Sunnuntaiksi näille alueille tulee jo sitten ihan voimakkaampaa sadetta, mutta vasta iltapäivällä, Pouta povailee.

– Viikonlopun lämpöaalto on nimenomaan itäisen ja osittain keskisen Suomen asia. Itä-Suomessa koko sunnuntai on lämmin, mutta tuulinen, hän huomauttaa.

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat