Mainos

Uimahallin porttikielto rajattiin yhteen turvapaikanhakijaan: "Väärin leimata koko joukkoa"

9:42

Haukiputaalla turvapaikkahakijajoukon porttikielto uimahalliin on rajattu yhteen henkilöön, kertoo Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

– Sen verran puutuin asiaan, että porttikielto annettiin vain väärin tehneelle miehelle, ei koko joukolle, sanoo Penttilä MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Turvapaikanhakijamies oli mennyt viime viikolla naisten suihkutiloihin ja jäänyt kertoman mukaan tuijottamaan alastonta naista. Alun perin koko asumisyksikön asukkaat saivat porttikiellon uimahalliin tammikuun ajaksi.

Yle Uutiset kertoo miehen haluavan pyytää anteeksi. Ylen mukaan hän on lähestynyt uimahallin henkilökunnan välityksellä suihkutiloissa ollutta ja asian esille nostanutta naista. Nainen on kuitenkin ilmoittanut, ettei halua kohdata nuorta miestä uudelleen.

Kansanedustaja Ozan Yanar sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, ettei koko joukon leimaaminen yhden tekijän takia ole oikein.

– Seksuaalinen ahdistelu ja seksuaalirikokset ovat ehdottoman tuomittavia, ja niille pitää olla nollatoleranssi. Mutta ei koko joukkoa voi rangaista siitä, että joku viiteryhmässä tekee väärin, sanoi Yanar.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja