Uhraudutko jatkuvasti muiden vuoksi? Näin vaadit aikaa itsellesi

Panetko kaikkien muiden tarpeet omiesi edelle? On aika vaatia omaa aikaa!

Hektisen työelämän ja perheen pyörittämisen keskellä oma aika tuppaa unohtumaan. Ei äidillä ole aikaa käydä leffoissa tai jumpissa, lapset vaativat huomiota! Olisiko kuitenkin aika rentoutua ja ottaa aikaa itselle – päästää irti stressistä ja palata oman, yksityisen hetken jälkeen perheen pariin uudella tavalla virkistyneenä?

Sheknows-sivusto neuvoo, miten vaadit aikaa itsellesi.

Ilmaise tarpeesi selkeästi

Hyväksy, ettet voi tai saa tehdä kaikkea itse. Kukaan meistä, et edes sinä, jaksa ikuisesti painaa sata lasissa, jotta kaikilla muilla olisi mahdollisimman hyvä olla. Sinä tarvitset aikaa itsellesi.

Kun olet ymmärtänyt tarpeesi, sinun täytyy kertoa niistä puolisollesi. Kommunikoiminen suoritetaan puhumalla – ei siis huokailemalla, mulkoilulla tai tekstiviestivalituksella parhaalle ystävälle. Puolisosi ei voi tietää, miten väsynyt olet, ellet kerro sitä hänelle itse. Käytä ääntäsi ja pyydä omaa aikaa .

Muista nauttia!

Nyt seuraa hauskin osuus: mitä haluaisit tehdä? Riittääkö rentoutumiseen tunnin vaahtokylpy vailla lastenhoitovastuuta, viikoittainen jumppatunti vai tyttöjen ilta kaupungilla?

Kun olet päättänyt, miten käytät oman aikasi, merkitse se kalenteriin. Mielessä pyörivä joogatunti tai "joskus ensi kuussa" eivät ole suunnitelmia, ne ovat ideoita. Varaa itsellesi aikaa kalenteriisi samalla tavalla kuin asiakkaalle tai palaverille.

Pidä kiinni suunnitelmastasi! Hajosiko astianpesukone tai iskikö lapselle nuha juuri sinä päivänä, kun sinun piti mennä kirjakauppaan? Luota sukulaiseen, sisareen tai kumppaniisi: hän on aikuinen ja selviää kyllä yhdestä illasta ilman sinun kaikkivoipaa apuasi.

Mikä tärkeintä: nauti omasta ajastasi! Älä murehdi työasioita tai kieriskele syyllisyydessä, koska kehtaat napata tunnin hemmotteluhieronnan itsellesi. Rentoudu rauhassa tietäen, että myöhemmin olet rauhallisempi ja latautunut, valmiina uusiin työn ja perhe-elämän haasteisiin!

Lue myös:


AVA on myös Twitterissä!Lisää twiittiisi #avatv ja viestisi voi päästä telkkariin. Tykkää AVAsta myös osoitteessa www.facebook.com/avatv.


AVA

Lähde: Sheknows.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja