Uhkaukset kärjistymässä – Hizbollah: Yksikään paikka Israelissa ei olisi sodassa turvassa

Libanonissa toimivan ääriryhmä Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah sanoo, että sodan syttyessä yhtäkään paikkaa Israelissa ei säästettäisi iskuilta.

Nasrallah ilmoitti uhkauksesta televisioidussa puheessaan.

Hizbollah-johtaja väitti myös, että Israel tulee Libanonin vastaisessa sodassa käyttämään Kyproksen lentokenttiä ja infrastruktuuria. Nasrallahin mukaan Hizbollah iskisi silloin myös Kyprosta vastaan.

Sekä Israel että Hizbollah ovat kärjistäneet uhkauksiaan viime päivinä. Israel ilmoitti eilen, että se on hyväksynyt operatiiviset suunnitelmat hyökkäyksestä Libanoniin.

YK-raportti arvostelee Israelin raskaiden pommien käyttöä

Israelin toistuva raskaiden pommien käyttö tiheästi asutussa Gazassa voi olla sodan oikeussääntöjen vastaista.

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston tekemän Israelin iskuja tarkastelleen raportin mukaan Israel on saattanut käyttää yli 900-kiloisia pommeja esimerkiksi asuinrakennuksiin.

Ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk sanoi tiedotteessa, että Israel vaikuttaa johdonmukaisesti rikkovan vaatimusta valita sodankäynnin välineet ja menetelmät siten, että siviileihin kohdistuva haitta vältetään tai vähintään minimoidaan. Türk vaati Israelia muun muassa julkistamaan iskuista yksityiskohtaiset arvioinnit.

Raportin mukaan iskujen kohdistamisessa siviiliväestöön on mahdollisesti kyse rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Israel on arvostellut raporttia tiukasti ja sanonut sen suojelevan Hamasin terroristeja.

Lue myös:

    Uusimmat