Mainos

Uhkasi perhettään veitsellä – teinipojan ahdistuksen syyksi selvisi harvinainen sairaus

Teini-ikäiselle pojalle diagnosoitiin harvinainen sairaus, joka asettaa sekä perheen että hänet itsensä hengenvaaraan. 

Koulunkäynti ehti aiheuttaa nyt 14-vuotiaalle Cameron Lindsaylle pahenevaa ahdistusta lähes kolmen vuoden ajan, ennen kuin perhe heräsi toden teolla pojan pahaan oloon. 

Vasta kun pojan tila muuttui väkivaltaiseksi ja itsetuhoiseksi, vanhemmat päättivät viedä pojan tutkimuksiin. Sairaalassa pojalle diagnosoitiin harvinainen streptokokki-infektion laukaisema neurologinen sairaus, jolla väkivaltainen käyttäytyminen voitiin selittää.

Diagnoosin vuoksi pojan perhe ei voi enää koskaan elää normaalia elämää. 

Itsetuhoisuutta ja muistinmenetyksiä 

Aluksi äiti luuli, että Cameronin ahdistus ja epänormaali käyttäytyminen johtuivat ainoastaan koulun aiheuttamasta ahdistuksesta. 

– Murehdin aluksi hänen viemistään lääkäriin, koska pelkäsin heidän lukitsevan hänet sinne psykoottisena.

Pian kuitenkin koko perhe joutui pojan hyökkäysten kohteeksi ja asetti heidät hengenvaaraan. Poika uhkasi perhettä usein veitsellä ja hakkasi vanhempansa mustelmille. Tässä vaiheessa perheen hälytyskellot alkoivat soimaan ja he kiidättivät pojan sairaalaan. 

PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorder Associated with Streptococcus) on infektioiden tai muiden immuunijärjestelmää kuormittavien tekijöiden laukaisemia sairauksia. Immuunihäiriö aiheuttaa tulehdustilan aivoihin sekä neuropsykiatrisia ja somaattisia oireita. Lähde: Panspandas.wordpress.com

Lastensairaalassa lääkärit epäilivät pojan käytöksen johtuvan Touretten oireyhtymästä, kunnes he huomasivat streptokokkeja hänen veressään ja diagnosoivat pojalle autoimmuunisairaus PANDAsin. Cameronin keho pyrkii taistelemaan infektiota vastaan tuhoten aivosoluja, mikä johtaa puolestaan neuropsykologisiin häiriöihin.

Vaikka diagnoosi oli vanhemmille helpotus, arvaamattoman sairauden kanssa eläminen ei ole yksinkertaista. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Oli uskomaton shokki huomata, kuinka 11,5 vuotta vanha terve ja normaali poika katoaa yhtäkkiä silmiesi edestä.

– Aivan kuin joku olisi kidnapannut hänet ilman kotoa poistumista. Se oli todella pelottavaa, sillä minusta tuntui aivan kuin paholainen olisi ottanut lapseni haltuunsa, äiti Natasha kertoo.

Äiti kertoo, että pojassa on havaittavissa myös itsetuhoisia piirteitä. Hän on heittäytynyt alas portaita, laittanut kätensä grilliin ja toivonut kuolevansa auto-onnettomuudessa. Hän kärsii myös dementialle tyypillisistä muistinmenetyskohtauksista.

Sisko ei voi asua kotonaan veljensä sairauden vuoksi

Lääkärit ovat leikanneet pojan bakteereita täynnä olevat nielurisat ja antaneet hänelle suonensisäisiä vasta-aineita toivoen näiden toimenpiteiden estävän väkivaltaisia kohtauksia. Toimenpiteet eivät kuitenkaan ole tehonneet toivotulla tavalla. Cameronin äiti on saanut pojan hyökkäyksestä aivovamman ja hänen siskonsa on joutunut viettämään aikaansa tuttavaperheen luona oman turvallisuutensa vuoksi.

Äiti kertoo, että normaali elämä ei ole mahdollista, sillä poika tarvitsee jatkuvaa tukea. Natasha onkin jäänyt pois töistä hoitamaan sairasta poikaansa.

– Haluan tehdä kaikkeni tehdäkseni kokemuksesta muille perheille helpompaa. Tämä on ollut täydellinen helvetti meille, mutta sillä on oltava positiivinen perintö. Vaikka hän ei koskaan paranisi, minun täytyy auttaa lisäämään tietoisuutta tästä huonosta olotilasta.

Video: Pikkupojan harvinainen sairaus ei ole vienyt tämän elämäniloa.

4:42

Lähde: Dailymail 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.