Mainos

Tyytyväisyys Ylen tarjontaan laski

Yleisön tyytyväisyys Yleisradion ohjelmatarjontaan laski viime vuonna hieman.

YLE:n linkkitorni

Viime vuonna yhteensä 86 prosenttia yli 15-vuotiaista suomalaisista katselijoista ja kuuntelijoista oli melko tyytyväisiä Ylen ohjelmatarjontaan kokonaisuutena.

Vuonna 2000 vastaava luku oli 90 prosenttia. Eniten tyytyväisyyden laskua oli yli 50-vuotiaiden ikäryhmässä, joka perinteisesti on ollut kaikkein tyytyväisin Ylen ohjelmatarjontaan. Myöskään tv-maksulle ei koeta saatavan yhtä hyvin vastinetta kuin edellisenä vuonna.

Yleä kokonaisuutena koskevien tunnuslukujen laskun voi tulkita johtuvan osittain digi-tv:n odotettua vaimeammasta aloituksesta, arvioidaan yhtiöstä. Viime vuonna lähes kaikki suomalaiset eli 97 prosenttia yli 15-vuotiaista katseli tai kuunteli Ylen kanavia viikoittain vähintään 2 tuntia. Tv:tä katsottiin päivittäin 2 tuntia 47 minuuttia.

Yleisradion liiketappio syveni

Yleisradion liiketappio syveni viime vuonna. Toimilupamaksujen väheneminen, eläkesäätiomaksujen nousu ja käyttöomaisuuden arvonalennukset heikensivät tulosta. Yleisradion tv-kanavien osuus katselusta kasvoi hivenen, mutta Ylen radiokanavat menettivät osuuttaan kaikesta radiokuuntelusta.

Radio Suomi maakuntaradioineen säilyi kuitenkin kuunnelluimpana radiokanavana koko maassa 41 prosentin osuudellaan. Ylen liikevaihto kasvoi televisiomaksujen nousun myötä. Myös tv-maksukanta nousi jonkin verran. Liikevaihtoa kertyi 381 miljoonaa euroa. Liiketappio oli 108,6 miljoonaa euroa.

Viime vuoden lopussa Yleisradiolla oli vakinaista väkeä 3770. Tavoitteena on supistaa määrä 3500:aan vuoden 2004 loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.