Mainos

Tyttö raiskattiin Raumalla vastaanottokeskuksessa – kahdelle tuomio, kolmas kuvasi tekoa

Satakunnan käräjäoikeus on antanut tuomion 14-vuotiaan suomalaistytön raiskaamisesta vastaanottokeskuksen tiloissa. Tämä tapahtui Raumalla lokakuussa. 

Irakin kansalainen Yasser Jawad Tuma Bahadr, 33, tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden vankeuteen. 44-vuotias Irakin kansalainen tuomittiin 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen raiskauksen yrityksestä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

Bahadr pakotti tytön väkivaltaa käyttäen sukupuoliyhteyteen. Tyttöä pidettiin kyynärotteella kaulasta kiinni ja puristettiin ranteesta. Kolmas henkilö oli kuvannut tapahtunutta. Hän ei ollut kumpikaan tuomituista. 

Toinen tuomituista yritti jonkin ajan kuluttua väkivaltaa käyttäen pakottaa uhrin sukupuoliyhteyteen. Oikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan väkivalta oli kantamista ja kädestä vetämistä. Tuomittu kosketteli uhria rinnoista ja pakaroista vaatteiden päältä ja suuteli uhria kasvojen ja rinnan alueelle.  

Kiistivät syyllisyytensä 

Oikeuden pääkäsittelyssä syytetyt kiistivät syyllisyytensä. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että teot tulivat näytetyksi asianomistajan kertomuksen ja muiden todisteiden perusteella. 

Oikeus määräsi Bahadrin pidettäväksi yhä vangittuna. Toinen tuomituista on päästettävä vapaaksi, sillä hänen rangaistuksensa on ehdollinen. 

Bahadrin on maksettava uhrille henkisestä kärsimyksestä 15000 euroa ja toisen tuomitun 3000 euroa. Lisäksi tuomitut velvoitettiin maksamaan valtiolle uhrin oikeudenkäyntiavustajan palkkio, todistelukustannukset ja lääkärintodistuskulut.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja