Alaikäinen poika pakotti 15-vuotiaan tytön bussipysäkin taakse ja raiskasi – sai kahden ja puolen vuoden vankeustuomion

Käräjäoikeus on tuominnut tekohetkellä alaikäisen pojan kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen useista seksuaalirikoksista.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi vastaajan nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden ja puolen vuoden vankeuteen.

Rikokset tapahtuivat touko-kesäkuussa vuonna 2016, jolloin tuomittu oli alaikäinen, mutta kuitenkin rikosoikeudellisessa vastuussa. 

Nuorta miestä syytettiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka olisi tapahtunut heinäkuussa 2016, mutta tämä syyte hylättiin.

Pakotti tytön bussipysäkin taakse

Toukokuussa 2016 vastaaja pakotti väkivaltaa käyttäen 15-vuotiaan uhrin sukupuoliyhteyteen bussipysäkin kopin takana.

Tuomittu oli ensin suudellut ja halannut tyttöä bussipysäkillä, ja sitten houkutellut tämän bussipysäkin kopin taakse, ottanut tätä lujasti kiinni olkapäistä ja painanut kopin seinää vasten.

Pysäkin takana uhrilta otettiin vaatteita pois väkisin tämän kielloista huolimatta. Tyttöä myös kuristettiin kaulasta ja lyötiin kylkeen. Tämän jälkeen tuomittu raiskasi uhrin.

15-vuotias yritti päästä tilanteesta pois riuhtomalla. Teosta aiheutui hänelle vammoja.

Syytetyllä myös toinen uhri

Käräjäoikeus hylkäsi kahden muun henkilön osalta syytteet avunannosta törkeään raiskaukseen nuorena henkilönä ja avunannosta törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön nuorena henkilönä.

Kesäkuussa 2016 tuomittu houkutteli 14-vuotiaan tytön kävelylle ulkokentän läheiseen metsään, jossa hän veti uhrin lähelleen, suuteli, avasi housut ja kosketteli tätä sukuelimen ja rintojen alueelta.

Uhri pani vastaan sekä suusanallisesti että fyysisesti. Tilanne päättyi, kun tyttö riuhtaisi itsensä irti ja pakeni paikalta.  

Tuomittu joutuu korvaamaan uhreilleen kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 10 800 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja