Mainos

Tytär haastoi vanhempansa oikeuteen – olivat jakaneet lapsuuskuvia Facebookissa

Itävallassa 18-vuotias nainen on haastanut vanhempansa oikeuteen, koska he ovat julkaisseet naisen lapsuuskuvia Facebookissa. Tapaus on ollut laajalti esillä itävaltalaismedioissa. 

Naisen mukaan vanhempien julkaisemat kuvat ovat nolostuttavia ja hän elämänsä on mennyt pilalle.

Nuoren naisen mukaan vanhemmat ovat ladanneet Facebook-sivuilleen jopa 500 kuvaa hänestä lapsena.

– Heillä ei ole ollut minkäänlaista hienotunteisuutta tai rajoja. He eivät välittäneet, vaikka kuvissa istun vessanpöntöllä tai makaan alasti pinnasängyssä. Kaikki vaiheet on kuvattu ja laitettu julkisesti esiin, nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo verkkolehti The Localille.

Vanhemmat olivat naisen mukaan alkaneet jakaa kuvia hänestä vuonna 2009, jolloin hän oli 11-vuotias. Asianomistaja sanoo, että vanhemmilla on 700 Facebook-kaveria, jotka ovat nähneet kuvia.

Nainen sanoo pyytäneensä vanhempiaan ottamaan kuvat pois, mutta hänen mukaansa he eivät olleet reagoineet pyyntöihin mitenkään. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi haastaa vanhemmat oikeuteen.

– Väsyin siihen, ettei minua oteta vakavasti, nainen sanoo.

Naisen isä on puolustautunut sillä, että hän oli luullut, että hänellä on oikeus julkaista kuvat, koska hän on ottanut ne.

– Kaiken kaikkiaan kyseessä on meidän lapsi ja kyseessä on mukava perhealbumi, jota on ihasteltu Facebook-sivuillamme, isä oli kommentoinut Die Ganze Woche –lehdelle.

Itävaltalaisnaisen asianajajan mukaan naisella on hyvät mahdollisuudet voittaa oikeudessa, jos nainen pystyy osoittamaan, että kuvat ovat loukanneet hänen oikeuttaan yksityiseen elämään. Jos vanhemmat häviävät, he joutuvat maksamaan tyttärelleen korvauksia sekä hänen oikeuskulunsa.

Asiasta kertoo muun muassa Deutsche Welle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.