Mainos

Tyrvään kirkkopalosta epäilty pidätettiin

Vammalan poliisi pidätti eilen kirkkopalon sytyttämisestä epäillyn miehen. Hänet otettiin kiinni jo aiemmin, ja päätös pidätyksestä tehtiin iltapäivällä.

Tyrvään seurakunnan vanha kirkko eli Pyhän Olavin kirkko tuhoutui tulipalossa sunnuntaina aamulla. Poliisi tutkii paloa tuhopolttona.

Palotutkijat pyytävät yleisöltä havaintoja kirkolle johtavan tien liikenteestä sunnuntain vastaisena yönä. Kirkolle pääsee hyvin myös veneellä, joten mahdolliset vesiliikenteen havainnot ovat myös tärkeitä.
-Meille on vahvistunut sellainen käsitys, että kirkko sytytettiin sisäpuolelta. Kiviseinien sytytys ulkopuolelta ei onnistu eikä ovien kohdaltakaan löydy siihen viittaavia jälkiä. Sisätilojen syttymiskohtaa ei ole vielä pystytty yksilöimään, sillä kirkko paloi niin perusteellisesti, komisario Pauli Pitkäkoski kertoo.

Jutun tutkijat eivät ota kantaa siihen, onko tapauksella yhteyttä Vammalassa viime aikoina käytyyn kiivaaseen homokeskusteluun. Asiaa selvitetään muulta pohjalta.

Museoviraston edustajat katsastivat eilen kirkon rauniot yhdessä Tyrvään seurakunnan päättäjien kanssa. Museoviraston edustajien mukaan kirkko voidaan rakentaa uudestaan, sillä kiviseinät ja kirkon päädyt säilyivät hyvässä kunnossa.

Katselmuksessa päätettiin väliaikaisen suojakatteen rakentamisesta. Sen suunnittelu ja rakentaminen annettiin paikallisen insinööritoimiston tehtäväksi. Kate rakennetaan ennen pakkasten tuloa.

Katselmukseen osallistuivat museoviraston rakennushistorian osaston johtaja Pekka Kärki, konservaattori Olli Cavén ja filosofian tohtori Markus Hiekkanen, joka on suomalaisten keskiaikaisten kirkkojen erikoistuntija.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.