Typerät matkatavarat – nämä pakkaat turhaan mukaan

Käsi sydämelle – montako kertaa olet matkustanut paikkaan, jossa ei myydä shampoota, mutta edellytetään juhlavaa iltapukeutumista?

Matkalle lähtiessä sitä kuvittelee tarvitsevansa mukaan yhtä jos toistakin, vaikka laukku painaisi jo kuin synti. Älä suotta raahaa turhaa tavaraa maailman ääriin – ainakin nämä seuraavat kamat voit hyvin jättää kotiin loman ajaksi.

1. Shampoo ja hoitoaine

Listaan voi lisätä hiustenmuotoilutuotteet, kuorinta-aineet ja muun tilaa vievän kosmetiikan, jota et henkesi pitimiksi tarvitse. Isot pakkaukset vievät tilaa ja painavat, ja lisäksi ne ovat useimmiten tarpeettomia, sillä hotellit tarjoavat kyllä peruskosmetiikkaa asiakkaiden käyttöön.

Mikäli hotellissa ei olisikaan pikkupurkkeja käyttöösi, ei shampoon ostaminen paikan päälläkään maksa paljoa. Eri asia on, jos olet menossa niin syrjäiseen paikkaan, ettei mitään hygieniatuotteita ole.

Myös aurinkovoidetta on turha raahata mukanaan litratolkulla. Todennäköisesti hankit sitä halvemmalla kohteessasi.

2. Urheiluvarusteet

Moni pakkaa innokkaana lomalle mukaan lenkkarit ja treenikamat, kuvitellen itsensä juoksemaan aamulenkkejä hiekkarannalle. Tosiasiassa helle hiostaa, edellisen illan drinksut jomottavat ja olisi parempaakin tekemistä kuin hikoilla lenkkareissa. Hyötyliikuntaa tulee harrastettua huomaamatta, kun kuljeskelet ympäriinsä uudella seudulla tai polskit altaassa.

Jos innostut pelaamaan lomalla tennistä tai rantalentopalloa, löytänet siihen lainavarusteet paikan päältäkin. Sitä paitsi, jos urheiluhimo oikein yllättää, voit treenata hotellihuoneessakin ilman erityisiä kamoja.

3. Vaatteita erikoistilaisuuksiin

Ajatuksena korkeat korot ja täydellisesti kynttiläillallisille sopiva mekko, juhlava puku tai vaikkapa vitsikäs päähine voivat tuntua kivoilta, mutta todellisuudessa moiset vetimet vain vievät tilaa matkalaukussasi.

Satsaa mieluummin monikäyttöisiin vaatteisiin kuin yhden illan ihmeisiin: kaunis trikoomekko muuntautuu asusteilla ilta-asuksi, ja tummat farkut menevät tarvittaessa hienommassakin illallispaikassa.

4. Tavarat erikoisiin tilanteisiin

Jos siellä onkin hyttysiä? Jos sähköt pimenevät ja tarvitsen taskulampun? Kyllä minua sitten kaduttaa, jos lähdemmekin autoilemaan ja navigaattori puuttuu! Tällainen varautuminen mitä ihmeellisimpiin skenaariohin on useimmiten turhaa. Ihmiset elävät arkea matkakohteessakin, joten kaikkea tarpeellista tulet löytämään sieltäkin. Ja vaikka eksyisitkin äkisti viidakkoon luonnon armoille, mukaan pakkaamasi linkkuveitsi ja ripulijuoma olisivat kuitenkin hotellihuoneessasi.

5. Kallis kamera

Ellet ole oikeasti valokuvaaja, kannattaako sinun kantaa mukanasi kallista ja painavaa laitetta? Kalliit kamppeet herättävät varkaiden kiinnostuksen. Melko varmasti kuvailisit ahkerasti ensimmäiset päivät, mutta lopulta räpsisit lomatunnelmia vaivattomasti älypuhelimella. Se on ihan ok!

Myös kalliit korut ja tekniset vempaimet kannattaa suosiolla jättää kotiin.

6. Läppäri

Oikeasti, lomalle? Hätätilanteessa löydät kyllä nettikahvilan, ja boarding passin voit tulostaa varmasti hotellinkin koneilta.

7. Opaskirja

Matkaopas on varmasti aikoinaan ollut kätevä, mutta nykyisin niillä voi heittää vaikka vesilintua. Tietoa saa netistä ja suosituksia paikallisilta. Muutama osoitetieto kulkee mukana vaikka paperinpalalla tai puhelimessa.

8. Pyyhe

Pyyhe ei kenties paina paljoa, mutta vie tilaa sitäkin enemmän. Pyyhkeitä on tarjolla rupuisemmassakin hotellissa. Mikäli kaipaat rannalle pyyhettä aurinkotuolin aluseksi, nappaa mukaasi vaikkapa kevyt, ohut pareo.

9. Kirjoja

Yksi kirja on kiva luettava lomalla, mutta luuletko oikeasti kahlaavasi läpi kolme romaania viikon rantalomalla?

10. Vaihtokenkiä

Kengät painavat ja vievät tilaa, joten mitä vähemmillä pareilla pärjäät, sitä parempi. Valitse mukavat, monikäyttöiset jalkineet, joissa voit kävellä niin luonnossa kuin kaupungissakin. Jos korkoja kaipaat, niin yhdet riittävät!

11. Samanlaisia vaatekappaleita

Kahdet housut, useampi villapaita, monta mekkoa...Turhaa! Todennäköisesti pärjäät yksillä farkuilla, yhdellä mekolla ja yhdellä neuleella. Ennenkaikkea päällystakkeja on turha pakata useampia. Yksi, monikäyttöinen riittää, kun opettelet kerrospukeutumaan. Alusvaatteet ja ehkäpä uimapuku rantakohteessa ovat ainoat, joita oikeasti voit tarvita useampia kappaleita.

Lue myös:

    Uusimmat