Mainos

Työuupumus valtaosan huolena

Yli neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että tämän päivän työelämässä työssä jaksaminen ja työntekijöiden loppuun palaminen on suuri epäkohta. Tulokset ilmenevät SAK:n Suomen Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Erityisen suuri työssä jaksamisen ongelma on kyselyn mukaan SAK:n ja toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenten keskuudessa. SAK:laisista 91% ja STTK:laisista 96% on huolestunut työuupumuksen lisääntymisestä. Korkeasti koulutettujen etujärjestön Akavan jäsenistöstä liikaa työkiirettä kokee 84%. Naisia loppuunpalaminen ja työssä jaksaminen askarruttaa enemmän kuin miehiä.

Optioedut myös työntekijöille Kyselyssä selvitettiin myös suhtautumista tulospalkkauksen ongelmiin. 67% kyselyyn vastanneesta pitää epäoikeudenmukaisena, että yritysjohtajat saavat optiojärjestelyjen kautta selvästi suuremman tulonlisän yrityksen tuloksesta kuin työntekijät. Kolme neljästä katsoo, että palkansaajien on saatava sama tulonlisä kuin mitä johtajat saavat.

Neljä viidestä kyselyyn vastanneesta on sitä mieltä, että verotusta ei ole järkevää alentaa, jos se merkitsee sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen heikkenemistä. Lähes yhtä moni, 70%, kannattaa palkkatulojen verotuksen keventämistä ja verotuksen painopisteen siirtämistä kiinteistö-, pääoma- ja ympäristöverojen suuntaan. Eniten asiaa kannattavat työntekijät ja toimihenkilöt sekä vasemmistopuolueiden kannattajat ja kokoomuslaiset. Maatalousyrittäjät ja MTK:n jäsenet vastustavat tämänsuuntaista verotuksen painopisteen siirtämistä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.