Mainos

Työttömyysaste pysynyt korkeana

Työttömyysaste oli työministeriön mukaan marraskuun lopussa 17,4 prosenttia. Työttömien määrä oli noussut hieman lokakuusta, mutta kausivaihteluista puhdistettu työttömyys oli työministeriön mukaan kuitenkin edelleen laskussa.

Vuosi sitten työttömyysaste oli kuitenkin 18,4 prosenttia eli työttömiä oli 21 200 enemmän kuin nyt. Työministeriön mukaan nuorisotyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys laskevat eniten. Alueelliset erot ovat kasvamassa.

Valtion työttömyysmenot ylittivät jälleen arvion

Valtion kulut ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta ja vuorottelukokeilusta ovat ylittäneet jälleen ennakkoarvion. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi työttömyyskassoille tänään lisää 300 miljoonaa markkaa.

Valtion maksuosuus ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta ja työvuorottelukokeilun kustannuksista on tänä vuonna arviolta 8 210 miljoonaa markkaa. Lisäksi valtio maksaa työttömyyskassojen hallintokuluja noin 50 miljoonaa. Valtion maksuosuutta pienentää kuitenkin palkansaajien työttömyysvakuutusmaksu, joista käytetään tänä vuonna arviolta 1 610 miljoonaa markkaa tähän tarkoitukseen.

Työttömyyskassoille menevää pottia kasvatettiin jo tämän vuoden toisessa lisäbudjetissa miljardi markkaa. Nyt tarvitaan lisää 300 miljoonaa. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan lisärahoitustarpeen syynä on se, että maksettujen päivärahojen määrä ei ole pienentynyt samassa suhteessa kuin työttömyys. Tähän vaikuttaa ilmeisesti se, että ns. eläkeputkeen siirtyneiden yli 53-vuotiaiden määrä on suhteessa suurempi kuin aiemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.