Työtehtäviin liittyvä laiton uhkaus tulossa virallisen syytteen alaiseksi

0:54
Katso videolta, millaisten viestien ja kuvien perusteella syyttäjä hakee ministeri Ohisaloa uhkailleelle miehelle tuomiota.

Laiton uhkaus, joka kohdistuu henkilöön hänen työnsä tai luottamustehtävänsä takia, aiotaan säätää virallisen syytteen alaiseksi. Hallitus antoi asiasta esityksen torstaina.

Syyttäjä voisi nostaa syytteen, jos uhkaus kohdistuu esimerkiksi terveydenhuollon ja sosiaalialan työntekijöihin, opettajiin tai poliiseihin. Säännös koskisi myös tutkijoihin, toimittajiin tai taiteilijoihin kohdistuvaa uhkailua. Merkitystä ei olisi sillä, onko laiton uhkaus tehty uhrin työpaikalla vai esimerkiksi sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Luottamustehtävistä soveltamisalaan kuuluisivat kuntatason luottamushenkilöt, kansanedustajat sekä muut julkiset luottamushenkilöt.

Uudistus tehostaisi puuttumista maalittamiseen ja muuhun laittomaan uhkailuun. Laiton uhkaus on kyseessä, jos uhkaa toista rikoksella niin, että uhatulla on perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja