Tämä kuva vei miehen oikeuteen sisäministeri Ohisalon uhkailusta

0:54
Katso videolta, millaisten viestien ja kuvien perusteella syyttäjä hakee miehelle tuomiota. Videolla lisäksi kuvia putkatilasta miehen oleskelun jälkeen.

Kolmekymppistä miestä syytetään sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) laittomasta uhkauksesta Instagram-palvelussa. Mies oli kirjoittanut Ohisalon tilille kommentin, jossa viitataan pommien rakentamiseen.

Myöhemmin hän julkaisi kuvan, jossa Ohisalon päälle oli piirretty kiikaritähtäimen ristikko. Ristikkokuvan yhteyteen mies oli kirjoittanut tekstin "Täytyy varmaan lähteä metsästämään tätä ämmää". Tästä kuvasta Ohisalo teki rikosilmoituksen.

Putkakin sotkettu

Kun mies oli viety putkaan asian johdosta tehdyn rikosilmoituksen vuoksi, oli putkan seiniin kirjoiteltu Ohisaloa solvaavia ja tämän tappamiseen viittaavia tekstejä.

Syyttäjä vaatii teosta ja eräistä muista rikoksista miehelle puolen vuoden vankeutta, joka voi olla ehdollinen. Mies kiistää syytteen laittomasta uhkauksesta.

Tuomio annetaan joulukuun alussa.

Esitutkinnan aikana Ohisaloa kertoi poliisille oman näkökulmansa tapahtuneeseen. Hän kuvaili saaneensa uransa aikana "aika paljon kaikenlaista kuraa ja rankkaakin kritiikkiä" sekä "uhkausten rajoilla olevia väkivaltafantasioita". Hän kertoi kuitenkin, että "nahka on paksuuntunut aika paljon vuosien varrella".

Nyt saadut viestit kuitenkin aiheuttivat hänen mukaansa pelkoa ja saivat miettiämään, mitä asioita hän voi jatkossa tehdä töissä tai vapaa-ajalla turvallisesti.

– Tuntuu uhkaavalta ja pelottavalta, jos joku hautoo tämänkaltaista väkivaltaa minua kohtaan, hän kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja