Mainos

Työsuhdematkalippu houkuttelevammaksi

Työsuhdematkalipun uudistamista selvittänyt työryhmä kasvattaisi matkalipun verovapaan edun määrää ja määrittelisi verovapaan rajan euromääräisesti prosenttimäärän sijasta.

Työryhmä jätti muistionsa tänään valtiovarainministeriölle.

Työryhmä on myös esittänyt säännökseen rakenteellisia muutoksia. Lisäksi työryhmä on esittänyt, että työsuhdematkalippuvalikoimaan lisätään satunnaisesti matkustaville soveltuvia lipputyyppejä.

Täten henkilökohtaiseksi matkalipuksi katsottaisiin henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvolippu tai muu vastaava lippu.

Työnantajan työntekijälleen antama joukkoliikenteen henkilökohtainen matkalippu asunnon ja työpaikan välistä matkaa varten katsottaisiin veronalaiseksi tuloksi siltä osin kuin edun arvo ylittää 200 euroa ja alittaa 600 euroa vuodessa.

Verovapaan edun arvo voisi kuitenkin olla vuodessa enintään 3 000 euroa. Verovapauden määrä arvioitaisiin työntekijäkohtaisesti.

Vuoden 2006 alusta otettiin käyttöön uutena luontoisetuna työsuhdematkalippu, joka arvostetaan verotuksessa 75 prosenttiin käyvän arvon sijasta. Työsuhdematkalipun on tarjonnut vuoden 2008 aikana noin 800 työnantajaa ja sen piirissä on noin 43 000 palkansaajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.