Koivuallergikkoja odottavat tukalat päivät

Sää on pikkuhiljaa lämpenemään päin, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Koivun kukinta voimistuu tulevina päivinä maan etelä- ja keskiosissa, mikä voi tietää allergiaoireita koivuallergikoille. Ilmassa on runsaasti koivun siitepölyä, kertoo Turun yliopiston siitepölytiedotus. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa koivun siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin.

Lepän kukinta alkaa maan etelä- ja keskiosissa olla ohi. Kukinta heikkenee Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa ja jatkuu Lapissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Lepän siitepölyä kulkeutuu maan keskiosiin kuitenkin pohjoisemmasta Suomesta.

Siitepöly kutittaa ja aivastuttaa – näin erotat allergian flunssasta 3:11

Video kertoo, kuinka allergiset oireet eroavat flunssasta ja mikä on sään merkitys siitepölyyn!

Sää lämpenee

Ilmassa voi leijailla viikon loppua kohti siitepölyn lisäksi lunta. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä perjantaina useilla Lapin alueilla.

Etelässä ja maan keskiosassa päästään perjantaina päivällä monin paikoin yli 10 asteen, pohjoisessa on viileämpää. Lännessä lämpötila on 10 asteen alapuolella, idässä 6–10 asteen tienoilla.

– Sää on pikkuhiljaa tässä lämpenemään päin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Kylmä sää taipuu vihdoin – äitienpäivänä tarkenee jo terassikahville 2:40

Kylmä sää taipuu vihdoin – äitienpäivänä tarkenee jo terassikahville.

Lauantaina sää poutaantuu ja maan länsiosassa sekä Lapin länsiosassa on odotettavissa selkää säätä. Etelässä lämpötila on yli 10 astetta, muualla maassa on viileämpää.

Sunnuntaina lämpötilat ovat 10 ja 15 asteen välillä Oulun tienoille saakka. Myös Lapissa lämpötilat ovat selvästi plussan puolella.

Maastopalovaroituksia on voimassa monilla alueilla lännessä ja etelässä. Ensi viikkoa kohti maastopalovaroitukset voivat vielä laajentua. Siiskosen mukaan loppuviikon sateet ovat niin heikkoja, että niistä ei ole juuri apua kuivuuteen. Sää näyttää vähäsateiselta pitkälle ensi viikkoon, ja lämpenevä sää kuivattaa maata entisestään.

– Tyypillisestihän nämä kevätkuukaudet ovat vähäsateisia, Siiskonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat