Mainos

Työpaikkaväkivaltaa torjuvalle tietokoneohjelmalle turvallisuuspalkinto

Vuoden 2003 parhaan turvallisuustuotteen Ohto-palkinto on myönnetty työpaikkaväkivaltaa vastaan suunnitellulle henkilöturvajärjestelmälle. Finnsecurity ry ja Turvallisuus-lehti palkitsivat turvallisuustuotteen Helsingin kansainvälisillä Finnsec-messuilla tänään.

Palkittu tietokoneohjelma on ainutlaatuinen jopa maailmassa. Se on yhdistetty langattomiin hälyttimiin ja muihin turvajärjestelmätuotteisiin. Järjestelmää kutsutaan Personnel Alarm -henkilöturvajärjestelmäksi.

Suomessa tapahtuu arviolta 80 000 työpaikkaväkivaltatapausta vuodessa. Uhkauksen kohteeksi joutunut henkilö voi järjestelmän avulla esimerkiksi sairaaloissa, työvoimatoimistoissa, pankeissa, sosiaalitoimistoissa ja vastaavissa tehdä hälytyksen omalla tietokoneellaan huomaamattomasti vain hiiren klikkauksella. Hälytyksen vastaanottaa niin monta henkilöä kuin halutaan joko omien tietokoneittensa näyttöruudulle tai vaikkapa kännykkään.

Hälytyksen antaja saa välittömästi kuittauksen, että hälytys on vastaanotettu ja apu tulossa. Järjestelmästä pystytään myös jälkikäteen analysoimaan sekuntien tarkkuudella, kuka on uhkatilanteessa toiminut ja miten. Tämä helpottaa suuresti mahdollisen väkivaltatapauksen tutkintaa.

Järjestelmän teknisestä toteutuksesta vastaa Oulun teknologiakylässä toimiva ohjelmistotalo VengiTech Oy. Sairaalaturvallisuuteen erikoistunut tamperelainen Pikosystems Oy on kehittänyt järjestelmään liitettävät langattomat hälyttimet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.