Poliisi listaa: Tästä syystä Uudenmaan rajalta on käännytetty autoilijoita – myös bussilla matkustavalle voi tulla kallis reissu

2:59
Poliisi listaa: Näillä syillä Uudenmaan rajan yli on yritetty – järkeviä perusteluja puuttuu!

Uudenmaan rajat on nyt suljettu koronaviruksen leviämisen hidastamisen vuoksi. Poliisi valvoo maakunnan rajoja paraikaa 30 sulkupisteellä. Nelostien tarkastuspisteeltä oli käännytetty jo lauantaiaamupäivään mennessä miltei 200 autoilijaa.

Vanhempi konstaapeli Kari Lahtinen Itä-Uudenmaan liikennepoliisisektorista kertoo, että yö ja lauantaiaamu ovat sujuneet nelostiellä Mäntsälässä sijaitsevalla tarkastuspisteellä rauhallisesti. Pelkästään nelostien tarkastuspisteen läpi on kulkenut noin tuhat autoa.

– Osalla käännytetyistä on ollut ehkä väärä reittivalinta, osa on tullut paikalle uteliaisuuden vuoksi ja osalla taas ei ole ollut mitään pätevää syytä mennä Uudenmaan rajan yli. Myöskään edestakainen muuttokuorman vienti ei käy, Lahtinen kertoo.

Bussikuskeja ohjeistettu matkustajien tiedottamisesta

Myös bussilla maakunnan rajan yli yrittäville voi tulla kallis reissu. Kaikilta bussin matkustajilta vaaditaan selitys rajan ylittämiseksi ja mikäli selitys ei ole kelvollinen, tulee matkustajan tilata taksi takaisin.

– Taksin joutuu maksamaan omakustanteisesti. Kaikki bussikuskien täytyy kertoa matkustajilleen, että he ovat kyydissä omalla vastuulla ja, että Uudenmaan rajan yli ei pääse ilman pätevää syytä, kertoo vanhempi konstaapeli Kari Lahtinen Itä-Uudenmaan liikennepoliisisektorista.

Katso poliisin koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja