Mainos

"Työnantaja ei ole kertonut kaikkea Korhos-jupakassa"

Työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen, Helsingin yliopisto

Johanna Korhosen erottaminen Lapin Kansan päätoimittajuudesta on aiheuttanut suuren kohun Suomessa. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Helsingin yliopiston työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitinen sanoo, että tapaus on sekä tasa-arvokysymys että syrjintäkysmys.

- Tässä on Korhosen väitteenä se, että hänen työsuhteensa päätettiin ennen sen alkamista sen perusteella, että hän on Lapin Kansan mielestä suuntautunut seksuaalisesti väärin. Tämän lisäksi hänellä on Lapin Kansan mielestä puoliso, joka edustaa ilmeisesti väärää puoluetta.

Tiitisen mukaan tällä hetkellä täytyy luottaa työsuhteen purun syyksi ne asiat, mitä julkisuudessa on ilmoitettu. Todellisuudessa on vain sana sanaa vastaan, sillä kukaan ei voi varmaksi sanoa, mitä työhaastattelussa on puhuttu. Työnhakuprosessissa on kutenkin ollut mukana myös ns. headhunter, joten työnantajalla on täytynyt olla enemmän tietoa työnhakijasta kuin mitä tähän mennessä on kerrottu julkisuudessa.

- Työnantaja ei ole kertonut kaikkea tai työnantajan edustajat ovat laiminlyöneet tehtävänsä selvitellä, mikä on työhön palkattavan työntekijän tausta, jos sellaista on välttämätöntä tarkistaa, pohtii Tiitinen.

Juttu etenee todennäköisesti käräjille

Tiitisen mukaan tapaus etenee todennäköisesti siten, että Johanna Korhonen nostaa kanteen Helsingin käräjäoikeudessa.

- Tämän jälkeen tuomioistuimessa aletaan puida sitä, mitä todella on tapahtunut ja mitä ei. Korhonen varmasti nojautuu yhdenvertaisuuslakiin, jossa sukupuolinen suuntautuneisuus on mainittu kiellettynä syrjintäperusteena. Tämän lisäksi hän voi vedota työsopimuslakiin työsopimuksen perusteettoman purkamisen takia.

Tiitisen mukaan Korhonen voi vedota siihen, että työsopimus purettiin yksipuolisesti sen takia, että hän on lesbo, mutta myös sen tähden, että puoliso on aktiivisesti politiikassa mukana.

- Nämä ovat ne kaksi virallista syytä, jotka työnantaja on ilmoittanut. Työnantaja ei varmastikaan ole tuonut kaikkia seikkoja asiassa julki. Käräjäoikeuden päätöstä tässä asiassa on siten mahdoton ennustaa, sanoo Tiitinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.