Tympäiseekö helposti hajoavat ja heikosti kuuluvat nykypuhelimet? Oululaisfirma lupaa kunnon "metsätyömiehen" kapulan

Oululaislähtöinen startup haluaa panostaa kehitteillä olevassa uutuuspuhelimessaan erityisesti kuuluvuuteen ja kestävyyteen.

Puhelimen arvellaan kiinnostavan työssään paljon liikkuvia sekä esimerkiksi vapaa-aikaansa luonnossa viettäviä.

– Tästä hyötyvät niin Lontoon pörssimeklari, kriisialueella työskentelevä pelastustyöntekijä kuin suomalainen metsätyökoneyrittäjäkin, lähtökohtaisesti heikolla kuuluvuusalueella asuvia unohtamatta, Certum Phonen kehittäneen Zero Reception Oy:n toimitusjohtaja Janne Knuutinen kertoo Business Oulun verkkosivuilla.

Kuori kierrätysmuovista

Certum on uutena matkapuhelinjulkaisuna poikkeuksellinen, sillä sen suunnittelun ensisijaisena lähtökohta on ollut puhelimen kuuluvuuden parantaminen. 

Kyseessä on yksi matkapuhelinsuunnittelun vaikeimmista osa-alueista, sillä kuuluvuuteen vaikuttavat monet eri suunnittelun osa-alueet.

Puhelimesta tekevät erikoisen myös siihen suunnitellut materiaalivalinnat. Useissa matkapuhelimissa kuorimateriaaleina käytetään lasia ja metallia, mutta Certum Phonen kuorimateriaalina käytetään kierrätysmuovia.

Android-pohjainen puhelin

Yhtiön mukaan kierrätysmuovi ei huononna signaalin kulkua yhtä paljon kuin lasi tai metalli. Lisäksi se kestää paremmin iskuja sekä pysyy jämäkästi kädessä.

Puhelimen on tarkoitus pohjautua Android-käyttöjärjestelmään. Yritys esittelee tuotetta tarkemmin ensi kuussa. Nyt puhelimen kehitystyöhön haetaan pääomaa Indiegogo -palvelusta.

***

4:58

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja