Gorilla-lasista tuttu yhtiö kehittää taipuvaa lasia taittuvanäyttöisiin älypuhelimiin

Kestävästä Gorilla-lasistaan tuttu Corning on kertonut kehittävänsä taipuvaa lasia taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa käytettäväksi. Markkinoiden ensimmäisissä taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa on käytetty muovisia näyttöjä.

Corningin toimitusjohtaja John Bayne on Wiredin haastattelussa vahvistanut yhtiönsä kehittelevän taipuisaa lasia älypuhelimissa käytettäväksi. Baynen mukaan kehitystyö on jo hyvällä mallilla, mutta ongelmia aiheuttaa se, miten lasista saadaan tarpeeksi ohutta taipuisuuden takaamiseksi, mutta samalla riittävän vankkaa päivittäistä käyttöä kestäväksi.

Corningin taipuisa näyttölasi on paksuudeltaan noin 0,1 millimetriä ja yhtiön tavoitteena on saada taivutussäteeksi kolmesta viiteen millimetriä. Tämä on haasteellista, sillä liian paksu lasi ei taivu tarpeeksi, kun taas liian ohut napsahtaa poikki. Corning on jo aiemmin kehittänyt taipuisan Willow Glass -lasin, mutta se ei sovellu älypuhelimiin valmistusprosessissa hyödynnettävän, älypuhelimen komponentteja vahingoittavan suolaliuoksen vuoksi.

Suurista älypuhelinvalmistajista Samsung ja Huawei ehättivät jo julkaisemaan omat taittuvanäyttöiset älypuhelimensa MWC 2019 -messujen alla. Samsung Galaxy Fold ja Huawei Mate X sisältävät kumpikin muovisen näytön, joka on lasista heikompi ja naarmuuntuu helpommin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja