Banksy taiteilee Ukrainan raunioissa – neljä mystistä muraalia ilmestyi pommitettujen rakennusten seiniin

Maailmankuulun taiteilija Banksyn teos ilmaantui pommitetun rakennuksen raunioihin Ukrainassa. 

Maailmankuulu anonyymi graffititaiteilija Banksy vaikuttaisi olevan parhaillaan Ukrainassa. Taiteilijan uusin työ löydettiin Borodjankan kaupungista ja taiteilija itse julkaisi virallisella Instagram-tilillään kolme kuvaa saatesanoin: "Borodjanka, Ukraina".

Brodjankan kaupunki kärsi Venäjän pommituksista pahoin heti sodan alkupuolella, mutta kaupunki on tällä hetkellä täysin Ukrainan hallinnassa.

Teos on maalattu Venäläisten pommituksissa tuhoutuneen rakennuksen raunioituneeseen seinään ja se esittää käsillään seisovaa voimistelijaa.

Kiovan alueelle on ilmestynyt myös muita graffiteja, joita epäillään taiteilijan kätten työksi. Taiteilija itse ei ole vahvistanut epäilyjä muiden teosten suhteen.

Kuvat kaikista graffiteista löytyvät Twitteristä

Niin ikään Borodjankaan ilmaantunut toinen muraali esittää oletettavasti Vladimir Putinia. Putin on sonnustautunut judoasuun ja hän on iskeytymässä selkä edellä kanveesiin. Hänet heittää selälleen nuori judoasuinen poika.

Kolmannessa taideteoksessa rytminen voimistelija seisoo yhdellä jalalla seinään pommitetun aukon yläpuolella ja heiluttaa nauhaa. Voimistelijan kaulassa on niskatuki.

Neljännessä spraymaalatussa teoksessa kaksi lasta käyttää metallista tankkiestettä keinulautana.

Banksy on yksi maailman kuuluisimmista taiteilijoista, mutta hänen henkilöllisyydestään ei vielä tähän päivään mennessä ole varmaa tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat