Tyhjeneekö iPhonen akku nopeasti? Näin seuraat akun käyttöäsi, täältä tarkistat akun kunnon

1:20

Nykyaikaiset älypuhelimet ovat pullollaan erilaisia sovelluksia, joita kaikkia ei välttämättä tule koskaan edes käytettyä. Siksi on välillä syytä kurkistaa omaan puhelimeen, mitkä sovellukset ahnehtivat virtaa.

Helpoiten akun käytön tietoihin pääsee Asetuksista ja menemällä Akku -osioon. Avautuvalta näkymältä voit tarkastella, mitkä sovellukset ovat syöneet akkua viimeisen 24 tunnin aikana sekä viimeisten seitsemän päivän aikana.

Mikäli listalta löytyy sovelluksia, joita käytät harvoin tai et koskaan, on syytä joko poistaa kyseinen sovellus tai rajoittaa sen oikeutta käyttää mobiilidataa ja oikeutta päivittyä automaattisesti taustalla. Sovelluksen käyttöoikeuksia voi säätää Asetuksista ja klikkaamalla haluttua sovellusta.

Tarkista akun kunto

IPhone 6 -mallin ja sitä uudempien iPhone-puhelimien omistajat voivat nykyisin myös tarkistaa oman akun kunnon suoraan puhelimesta. Toiminto on käytössä iOS 11.3 -ohjelmistopäivityksen myötä.

Toiminto löytyy kohdasta Asetukset > Akku > Akun kunto (beta).

Akun kunto -näytöstä näet tietoja akun enimmäiskapasiteetista ja huipputehovalmiudesta.

Enimmäiskapasiteetti kertoo, kuinka paljon akun kapasiteetti on laskenut verrattuna sitä uuteen käytön myötä.

Kun akun kunto heikkenee, sen kyky tuottaa huipputehoa eli suorituskykyä voi myös heikentyä. Akun kunto -näytöllä käyttäjä saa erilaisia viestejä, jotka kertovat huipputehon nykyisestä tilanteesta.

Uusimmissa puhelimissa suorituskyky on normaali, mutta mikäli akun kunto heikkenee, aktivoituu suorituskyvyn hallinta. Voit tutustua huipputehoon tarkemmin Applen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja