Twitter toteuttaa pelätyt muutoksensa – kolmansien osapuolten sovellusten toiminnallisuus rapautuu

Muiden kuin Twitterin itsensä tarjoamien palvelun käyttöön tarkoitettujen sovellusten, kuten Talon, Tweetbot, Tweetings tai Twitterrific, toiminnallisuus kapenee viimeistään tänään merkittävästi, kun Twitter sulkee palvelustaan näiden käyttämiä rajapintoja. Twitter ehti lykätä muutoksia jo kertaalleen aiemmin.

Kolmansien osapuolten Twitter-sovellukset eivät lakkaa kokonaan toimimasta, mutta esimerkiksi ilmoitusten ja aikajanan päivittyminen eivät enää toimi aiemmalla tavalla.

Esimerkiksi Apple-käyttäjien keskuudessa suositun Tweetbotin eilisen päivityksen muutokset kertovat hyvin mistä on kyse:

  • Aikajanan jatkuva päivittyminen (streaming) ei enää toimi. Sen sijaan aikajana päivittyy automaattisesti vain 1-2 minuutin välein
  • Push-ilmoitukset maininnoista ja yksityisviesteistä toimivat muutaman minuutin viiveellä
  • Tykkäyksistä, uudelleentwiittauksista, uusista seuraajista ja lainauksista ei ole mahdollista saada enää lainkaan push-ilmoituksia – ei ainakaan toistaiseksi. Tweetbot on kertonut tutkivansa mahdollisuutta saada osa näistä takaisin tulevaisuudessa.
  • Aktiviteetti- ja tilastonäkymät on poistettu kokonaan
  • Aktiviteettitietoihin perustunut Apple Watch -sovellus on myös poistettu

Kolmansien osapuolten Twitter-sovelluksissa, kuten Tweetbotissa, ei ole ollut esillä Twitterin sisältämiä mainoksia, mikä osaltaan auttaa ymmärtämään Twitterin halua ajaa alas niiden käyttöä. Yleisesti ottaen kolmansien osapuolten sovelluksia ovat käyttäneet eniten juuri aktiivisimmat Twitter-käyttäjät.

Valitettavia Twitterin muutokset ovat erityisesti alustoilla, joille Twitter ei tarjoa omaa sovellustaan, kuten esimerkiksi Applen Mac-tietokoneissa. Vaihtoehtona on entistä huonomman kolmannen osapuolen sovelluksen käyttämisen jatkaminen tai siirtyminen Twitterin verkkopalvelun käyttäjäksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja