Twitter esitteli Topics-toiminnon – tätä kaikkea on luvassa

Miltä näyttää someammattilaisen arki? 3:18
Videolla kerrotaan, millaista on someammattilaisen arki.

Twitteriin tuli toiminto, jonka avulla itseä kiinnostavien aiheiden suosituimmat tviitit näkyvät jatkossa omalla aikajanalla. Uudistuksesta uutisoi muun muassa Mashable.com-sivusto.

Pikaviestipalvelu Twitter lanseerasi keskiviikkona 13. marraskuuta uuden Topics/Aiheet-toiminnon nettiselaimelle ja Androidille. iOs-sovelluksissa se oli ollut jo aiemmin.

Pieni ryhmä ihmisiä pääsi testaamaan ominaisuutta jo elokuussa. Toiminto on tulossa käyttöön kaikille tulevien kuukausien aikana.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiinnostavien aiheiden suosituimmat tviitit omalle aikajanalle

Aiheet-toiminnon avulla käyttäjä näkee aikajanallaan ehdotuksen ”See more about this topic”, vapaasti suomennettuna ”katso lisää tästä aiheesta”. Kun aihetta alkaa seurata, siihen liittyvät suosituimmat tviitit alkavat näkyä automaattisesti omalla aikajanalla.

Lisäksi seuraamalla tiettyjä aiheita palvelu alkaa näyttää käyttäjille tviittejä myös muilta tästä samasta aiheesta kiinnostuneilta käyttäjiltä. Twitterin virallisen blogin mukaan nämä tahot ovat ”asiantuntijoita, faneja tai niitä, jotka keskustelevat aiheesta ahkerasti Twitterissä”.

– Aiemmin oli kokonaan käyttäjän omaa työtä selvittää, mikä on paras tapa pysyä kärryillä siitä, mitä tapahtuu seuraamalla tiettyjä tilejä, hakemalla niitä tai tutkimalla Explore-palkkia, yritys kirjoittaa blogissaan.

– Nyt sinulla on mahdollisuus nähdä kaikkein relevanteimmat ja kiinnostavimmat tviitit siitä, mistä välität vain yhdellä napautuksella – ja keskustelu tulee luoksesi.

Politiikkaa ei toistaiseksi voi seurata

Aiempiin seurattuihin aiheisiin ja hakuihin perustuen tekoälyavusteinen toiminto myös ehdottaa uusia aiheita seurattavaksi.

Engadget.com ja Mashable.com kertovat, että tässä vaiheessa on mahdollista seurata yli 300 yleistä kiinnostuksen kohdetta esimerkiksi viihteen, harrastusten, urheilun, musiikin ja radion sekä pelaamisen aihealueelta. Toiminto ei The Vergen mukaan vielä ilmeisesti mahdollista politiikan seuraamista.

Lue myös:

    Uusimmat