Facebook piilottaa julkaisun tykkäykset, reaktiot ja näyttökerrat testimielessä – koekaniinina Australia

7:33
Aiheesta keskusteltiin MTV Uutiset Livessä.

Facebook haluaa luoda sosiaalisesta mediasta vähemmän stressaavan.

CNN:n mukaan sosiaalisen median jätti Facebook haluaa parantaa käyttäjiensä käyttökokemuksia ja tehdä alustasta vähemmän stressaavan.

Tykkäysten, reaktioiden ja näyttökertojen piilottaminen tarkoittaa Facebookin mukaan käytännössä sitä, että ainoastaan profiilin omistaja näkee ne. Profiilin omistajan Facebook-kaverit eivät siis näe sitä, kuinka moni julkaisusta on tykännyt, tai kuka siihen on reagoinut.

Koekaniinina toimii Australia

CNN:n mukaan Facebook ilmoitti torstaina, että Australia toimii tässä kokeilussa testialustana.

– Toteutamme määräaikaisen kokeilun, jolloin julkaisun tykkäyksistä, reaktioista ja näyttökerroista tehdään yksityisiä, Facebookin puhemies toteaa tiedotteessa.

Tavoitteena parantaa käyttökokemuksia

Sosiaalinen media on laajalti koettu stressaavaksi tekijäksi. Facebook haluaa kokeilla, onko tykkäysten, reaktioiden ja näyttökertojen piilottamisella parantavaa vaikutusta asiaan.

Tykkäysten piilottamista on testattu myös Facebookin omistamassa Instagramissa. Huhtikuussa sovellus testasi tykkäysten piilottamista muun muassa Kanadassa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kokeilun aikana ainoastaan profiilin omistaja näki tykkäysten kokonaismäärän.

– Kokeilemme tätä, sillä haluamme, että seuraajasi keskittyvät kuviisi ja videoihisi eivätkä siihen, kuinka monta tykkäystä olet saanut, Instagramin puhemies sanoi tuolloin tiedotteessa.

– Tykkäyksillä on voimakas vaikutus, sillä se on välitön palaute. Käyttäjä saa samankaltaisen tunteen tykkäyksistä kuin pelinhimoinen peliautomaatinkäyttäjä, Northwesternin yliopiston psykologian professori Renee Engeln painottaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja