Mainos

Tv-koomikko erittäin vahvoilla presidentiksi – ei minkäänlaista hallituskokemusta

Guatemalan presidentiksi saattaa hyvinkin nousta tv-koomikko, jolla ei ole minkäänlaista hallituskokemusta.

46-vuotiaan Jimmy Moralesin suosiota on siivittänyt maata koetteleva korruptioskandaali, joka kaatoi entisen presidentin Otto Perezin ja johti hänen vangitsemiseensa.  

Morales on kerännyt suosiota korostamalla sitä, että tulee perinteisten poliitikko- ja hallituspiirien ulkopuolelta ja aikoo siistiä maan hallintotapaa. Vastustajat muistuttavat mielellään hänen vähintäänkin kummallisista ideoistaan. Hän on esimerkiksi esittänyt, että opettajat pitäisi varustaa gps-seurantalaitteella, joka varmistaisi sen, että he todella ilmaantuvat oppitunneille.  

Kannatuskyselyiden perusteella Morales näyttää lyövän tänään pidettävissä vaaleissa vastaehdokkaansa Sandra Torresin, 60, joka on myös luvannut taistella korruptiota vastaan. Osa äänestäjistä vieroksuu keskustavasemmistolaista Torresia, koska kokee hänet perinteisen poliittisen järjestelmän osaksi.  

– Jos minun on valittava, valinta on Jimmy Morales, sanoo ajo-opettaja Nelson Lemus, 37.  

– Ainakaan meillä ei ole tiedossa mitään, mikä puhuisi häntä vastaan.  

Morales luonnehtii itseään keskustalaiseksi. Hänen kuusisivuinen ohjelmansa antaa kuitenkin vain vähän viitteitä siitä, millaista politiikkaa hän ajaisi.  

Morales voitti Torresin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella syyskuussa, mutta ei tuolloin saanut tarvittavaa yli puolta äänistä, jotta olisi tullut valituksi suoraan tehtävään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.