Mainos

Tuunaa kotisi tyylikkääksi

Sisustuslehtien selailun jälkeen oma koti tuntuu kaoottiselta ja tyylittömältä. Tuttu tunne? Kun resursseja on rajoitetusti, luksuselämään ei ole varaa. Asuntonsa ulkonäköä voi kuitenkin petrata myös pienillä muutoksilla.

Vaikka kalliit desinghuonekalut olisivat hintaluokkasi ulkopuolella, älä silti heitä pyyhettä kehään. Näillä vinkeillä saat kotiisi luksusilmettä pienillä sijoituksilla!

Maali tekee ihmeitä

Maalikerros uudistaa ja antaa ilmettä. Jos olet asunut jossain vuoden, harkitse huoneen tai kahden maalaamista uudelleen. Maalaustarvikkeet saat alle satasella, ja ystävä on helppoa pyytää mukaan auttamaan.

Maalaa vain yksi seinä, esimerkiksi olohuoneesta, kirkkaalla värillä. Jos asut vuokralla, tämä on loistava kompromissi, sillä pois muuttaessasi et joudu maalaamaan kuin yhden seinän takaisin alkuperäisväriinsä.

Sapluunoiden avulla saat seiniin ja oviin taiteellista ilmettä, etkä joudu maalaamaan kokonaista seinää. Voit myös uudistaa esimerkiksi lipaston maalaamalla siitä pelkät laatikot.

Vaihda lipastojen ja ovien kuluneet kahvat uusiin. Sijoitus on pieni, ja pääset eroon kuluneista, iäisyyksiä vanhoista vetimistä.

Pientä viilaus

Jos et voi investoida itsellesi suurta huonekalua, osta tai tuunaa pienempiä. Päällystä vanha lipasto julisteilla, tai maalaa kahvipöytä kirkkaan väriseksi.

Osta yhtä räikeää väriä, ja maalaa sillä useita pieniä yksityiskohtia: näin sidot huoneen kokonaisuudeksi. Sapluunalla saat pientä väriä seinään tai oveen maalaamatta sitä kokonaan.

Kulmistaan repsottava, nuppineuloilla kiinnitetty juliste latistaa huoneen ilmettä. Investoi siis kehystykseen! Vaani alennusmyyntejä, joissa kehyksiä myydään halvalla. Saatavilla on myös muovisia reunuksia, jotka suoristavat julisteen ja antavat sille viimeisen silauksen.

Asiallinen roskis tekee ihmeitä! Hankkiudu siis eroon pursuilevasta muovihökötyksestä tai vanhasta säilykepurkista, joka toimittaa roskakorin virkaa.

Sama koskee myös suihkuverhoa: vaihda kovia kokenut verho uuteen, ja vessasi ilme piristyy. Hanki seuraksi vielä iloisen värinen saippuakuppi.

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Tikkurila ja Ikea

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.