Tuulikikkailu ei haittaa Reetta Hursketta, MM-näyttämöllä täysin eri tilanne – "Arvokisoissa olosuhteita ei voi valita"

5:45
Videolla Reetta Hurskeen mietteitä MM-rajan rikkomisesta, tavoitteistaan ja nykykunnostaan.

Reetta Hurske rikkoi hiljattain Dohan MM-rajan 100 metrin aidoissa. Hyviä aikoja tällä kaudella juossut 24-vuotias Hurske uskoo ennätyksessään olevan vielä reilusti parannettavaa. 

Hurske alitti Dohan MM-rajan Lapinlahdella viime keskiviikkona. Useamman kerran sadasosien ja tuulitulosten kolhimaksi joutunut Hurske luotti takaiskuista huolimatta, että MM-raja rikkoutuu ennemmin tai myöhemmin. Hankalissa olosuhteissa rikottu MM-raja ei tullut aiturille yllätyksenä.

– En voi sanoa, että se oli yllätys, että se meni tuolla kisoissa. Olen sitä jo odotellut. Ei sen pitäisi olosuhteista olla kiinni. En ole kauhean tyytyväinen siihen juoksuun, eikä se ollut lähellekään kauden parhaita juoksuja. Odotan, että se aika sieltä aika paljon putoaa vielä alaspäin, Hurske summaa MTV Urheilulle.

Hurske on juossut tällä kaudella parhaimmillaan ajan 12,86, mutta tulos juostiin liian voimakkaassa myötätuulessa. Naisten aitajuoksu on tällä hetkellä Suomen yleisurheilun kärkilajeja Hurskeen, Annimari Kortteen ja Nooralotta Nezirin hirmuvireen vuoksi. Suomessa kisattavissa kilpailuissa pika-aitojen kisaolosuhteita on pyritty maksimoimaan lähtöpaikkoja vaihtamalla tuulensuunnan mukaisesti. Hursketta moinen tuulikikkailu ei haittaa, mutta myöntää että arvokisoissa vastaavanlainen ei ole mahdollista.

– Totta kai se auttaa urheilijaa, kun on myötätuulta. Se tuo myös kilpailuun katsojillekin paremman kisan, kun tulee kovia tuloksia niissä olosuhteissa. Arvokisoissa kuitenkaan niitä olosuhteita ei voi valita. Siellä juostaan etusuoralla oli mikä hyvänsä. Siinä on puolensa ja puolensa, Hurske toteaa.

Nyt, kun MM-raja on rikottu, suunnataan katseita jo hiljalleen syksyn MM-kisoja kohti. Hurske ei lähde MM-areenalle vain osallistumaan. Suomalaistähden tavoitteena on tähdätä omaan ennätykseen ja Tokion olympiarajaan.

– En halua vain ensimmäistä kierrosta sinne mennä juoksemaan. Totta kai haluaisi juosta siellä jo olympiarajaa. Ennätystäkin pystyy hilaamaan aika paljonkin alaspäin. Kyllä mä toivoisin, että se (ennätys) alkaisi sellaisella 12,7 – 12,8 ajalla. Se kuitenkin vaatii sitä, että ollaan terveinä sinne asti ja olosuhteet ovat hyvät. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja