Huippuajan juossut Annimari Korte vastaa saamaansa kritiikkiin: "Suomessa on varmaan maailman hitain lähetys"

6:00
Videolla Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen juoksu Lapinlahdella Tulosruudun lähetyksessä.

Aitajuoksija Annimari Korte pitää saamaansa kritiikkiä suomalaisjuoksijoiden heikoista reaktioajoista tarpeettomana, sillä syy tähän on hänen mukaan kotimaan kisalähettäjissä, ei urheilijoissa.

Korte juoksi keskiviikkona Lapinlahden eliittikisoissa 100 metrin aitojen ennätyksensä 12,86, joka on samalla kauden kotimainen kärkitulos ja vain viisi sadasosaa Nooralotta Nezirin Suomen ennätyksestä.

Kisoja seuraavana päivänä Korte päätti avautua Twitterissä kritiikistä, joka koski hänen heikolta vaikuttavaa reaktioaikaansa 0,201.

– Meiän huonoja reaktioaikoja ihmetelleet: Lähettäjät piti ylhäällä todella pitkään ja se hidastaa reaktioita. Suomessa varmaan maailman hitain lähetys, mutta sitä ollaan kyllä joissain kisoissa parannettu viime aikoina. Nopeille ajoille nopea lähetys on paras, Korte linjaa.

Hän ei tarkemmin eritellyt, mihin kyseinen vastaus viittasi, mutta ainakin Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni nosti joukon heikot reaktiot esiin. MM-kisarajan ajalla 12,97 alittanut Reetta Hurske reagoi starttipistooliin 0,188 sekunnissa.

– Vaikka lähdöt näyttivät hyviltä, Kortteen reaktioaika ei ole pikajuoksuun ollenkaan niitä parhaita, Finni kritisoi Yle Urheilun sivuilla.

– Siitä olisi parhaimmillaan otettu vielä pois. Hurskeen reaktioaika oli edelleen hänelle vähän vaisu. En tiedä, missä äänilähteet olivat. Se vaikuttaa aika paljon reaktioaikoihin, Finni pohti.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomi saa kotimaan ulkopuolella järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin kolme naisaituria. MM-kisat käydään Qatarin Dohassa syys-lokakuun vaihteessa.

Juttua korjattu klo 11.11: Jutusta puuttui MM-kisarajan alittaneen Reetta Hurskeen koko nimi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja